Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95 i 58/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA PROMJENU OBLIKA
ORGANIZOVANJA JP ''BH POŠTA'', SARAJEVO U
DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU


I


Daje se saglasnost na Plan reorganizacije Javnog preduzeća ''BH POŠTA'', Sarajevo broj U.O.-7810/04 OD 2. 6. 2004. godine i Odluku o promjeni oblika Javnog preduzeća ''BH POŠTA'', Sarajevo u društvo sa ograničenom odgovornošću ''JP BH POŠTA'', Sarajevo broj U.O.-7811/04 od 2. 6. 2004. godine kojom se mijenja oblik organizovanja u:

''JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo''

Sastavni do ove odluke su Plan reorganizacije Javnog preduzeća ''BH POŠTA'', Sarajevo i Odluka o promjeni oblika Javnog preduzeća ''BH POŠTA'', Sarajevo u društvo sa ograničenom odgovornošću ''JP BH POŠTA'', Sarajevo.


II


Upravni odbor ''BH POŠTA'' Sarajevo, dužan je pratiti proces promjene oblika organizovanja i realizacije Plana reorganizacije i redovno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.


III


Zadužuje se Federelno ministarstvo prometa i komunikacija da prati realizaciju ove odluke i po okončanju postupka registracije obavijesti Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 309/04
2. jula/srpnja 2004. godine
Sarajevo

Premijer
Dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.