Na temelju članka 32. Zakona o proračunima-budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije Bih'', broj 20/98) i članka 17. stavak 1. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 17/04), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

 

O D L U K U 

O ODOBRAVANJU IZDVAJANJA SREDSTAVA IZ PRORAČUNA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2004. GODINU FEDERALNOM TUŽITELJSTVU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE – FEDERALNOM TUŽILAŠTVU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE, ZA ISPLATU PUTNIH TROŠKOVA ČLANU EKSPERTNOG TIMA 

 

I

 

Iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 17/04) odobrava se izdvajanje sredstava Federalnom tužiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine – Federalnom tužilaštvu tužilaštvu Bosne i Hercegovine u iznosu od 17.000,00 KM, za isplatu putnih troškova federalnom tužitelju TEMIM SEADU, članu ekspertnog tima imenovanog u Stalnoj delegaciji Bosne i Hercegovine u grupi zemalja Vijeća Europe u borbi protiv korupcije (GRECO), a na temelju Zaključka Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koji je donesen na 47. sjednici održanoj 6. travnja 2004. godine.

 

II

 

Sredstva iz točke I ove odluke će biti isplaćena sa pozicije ''Tekuća pričuva Vlade Federacije'' Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu.

 

III

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija – Federalni ministarstvo finansija i Federalno tužiteljstvo Federacije Bosne i Hercegovine – Federalno tužilaštvo Federacije Bosne i Hercegovine, svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

 

V broj 299/04
24. lipnja 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.