Na osnovu člana 30. Zakona o budžetima-proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 20/98) i člana 17. stav 1. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 17/04), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

 

O D L U K U

 

O ODOBRAVANJU IZDVAJANJA SREDSTAVA IZ BUDŽETA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2004. GODINU VLADI FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE, ZA FINANSIJSKU POMOĆ ZA PRIPREMNE RADOVE ZA OTVARANJE STAROG MOSTA U MOSTARU

  

I  

Iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 17/04) odobrava se izdvajanje sredstava Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u iznosu od 1.500.000,00 KM, za finansijsku pomoć za pripremne radove za otvaranje Starog mosta u Mostaru.

II 

Sredstva iz tačke I ove odluke će biti isplaćena sa pozicije ''Tekuća rezerva Vlade Federacije'' Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu, i to u tri jednake rate.

III  

Za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo finansija – Federalno ministarstvo financija i Stručna služba Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, svako u okviru svoje nadležnosti.

IV

Krajnji korisnik sredstava se obavezuje da će o utrošku sredstava namijenjenih za realizaciju poslova iz tačke I ove Odluke podnijeti detaljan izvještaj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.   

V

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 308/04
24. juna 2004. godine
Sarajevo

 

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.