Na osnovu člana 95. stav 1. Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom («Službene novine Federacije BiH» , broj 36/99), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

ODLUKU
O UTVRĐIVANJU SREDSTAVA KOJA ĆE SE
NAPLAĆIVATI U TOKU MJESECA OKTOBRA 2004.
GODINE NA TERITORIJI FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA «DJEČIJU NEDJELJU»

I

Ovom odlukom utvrđuje se način i kriterij naplate sredstava u toku mjeseca oktobra 2004. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za «Dječiju nedjelju» , i to:
1. 1% na prodatu voznu kartu u međumjesnom i međunarodnom željezničkom, brodskom, avionskom i autobuskom saobraćaju,
2. 20% na poštanske pošiljke u unutrašnjem saobraćaju, osim na pošiljke novina i časopisa,
3. 1% na prodatu ulaznicu za pozorište, kino, druge kulturne manifestacije i sportske priredbe za koje se naplaćuju ulaznice,
4. 1% na prodatu gramofonsku ploču, muzički kompaktdisk i video kasetu.

II

Preduzeća, poslodavci i druga pravna i fizička lica, koja vrše naplatu na području kantona, dužna su naplaćena sredstva uplatiti na uplatne račune u budžet kantona, u roku od 15 dana po isteku mjeseca oktobra, u skladu sa Pravilnikom o načinu uplate javnih prihoda budžeta i vanbudžetskih fondova na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine («Službene novine Federacije BiH» , br. 60/01, 7/02, 17/02, 27/02, 66/02, 22/03, 37/03 i 8/04).

III

Novčana sredstva ostvarena naplatom doplatne karte u međumjesnom i međunarodnom saobraćaju, doplatne ulaznice na pozorišne i kino ulaznice te druge kulturne i sportske priredbe koristit će se za pokrivanje troškova obilježavanja «Dječije nedjelje».

IV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u «Službenim novinama Federacije BiH» .

V broj 222/04
20. maja/svibnja 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.