Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/04, 8/95, 58/02 i 19/03), a u vezi člana 9. stav 2. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 12/03 i 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E N J E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA IZBOR KANDIDATA
ZA UPRAŽNJENE POZICIJE DIREKTORA I
ZAMJENIKA DIREKTORA I ČLANOVA NADZORNOG
ODBORA FEDERALNOG ZAVODA ZA PENZIJSKO
I INVALIDSKO OSIGURANJE


1. Obrazuje se komisija za izbor kandidata za imenovanje direktora i zamjenika direktora i članova Nadzornog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u sastavu:

Ispred Federalnog ministarstva rada i socijalne politike:
- ADAMIR JERKOVIĆ, predsjednik
- FATIMA FAZLIBEGOVIĆ, član
- ŠTEFICA MARKOVIĆ, član

Ispred Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje:
- IVANČICA MRŠIĆ, član
- MILICA RISTANIĆ, član

2. Komisija iz tačke 1. ovog rješenja provest će proceduru za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije, po prijavama koje su podnesene u propisanom roku u skladu sa odredbama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine.
3. Komisija je zadužena da sve kandidate koji su ušli u uži izbor pozove na intervju i sastavi listu sa užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje i listu, putem pismene preporuke, dostavi Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na dalji postupak.
4. Ovim rješenjem stavlja se van snage Rješenje o imenovanju Komisije za izbor kandidata za upražnjene pozicije direktora i zamjenika direktora i članova Nadzornog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje broj 469/03 koje je objavljeno u ''Službenim novinama Federacije BiH'', broj 49/03, dana 3. 10. 2003. godine.
5. Ovo rješenje stupa na snagu danom objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 511/03
11. septembra/rujna 2003. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.