Na osnovu člana 59. st. 1. i 3. Zakona o porezu na promet proizvoda i usluga – prečišćeni tekst (''Službene novine Federacije BiH'', broj 49/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi


O D L U K U

O PRIVREMENOM UKIDANJU STOPE POREZA NA
PROMET NA PROIZVODE KOJI ĆE SE STAVLJATI U
PROMET U CILJU RADNOG PREUSMJERAVANJA
DEMOBILIZIRANIH VOJNIKA


I


Ukidaju se privremene stope poreza na promet proizvoda na opremu i sve vrste stoke čiju nabavku vrši PIU – Radno preusmjeravanje demobiliziranih vojnika radi doniranja demobiliziranim vojnicima u cilju radnog preusmjeravanja.


II


PIU- Radno preusmjeravanje demobiliziranih vojnika dužan je pri nabavi proizvoda ispoštovati sve propisane uvjete iz člana 8. Zakona o porezu na promet proizvoda i usluga (narudžbenica, izjava, faktura i bezgotovinsko plaćanje), s tim da se pri davanju izjave pozove na odredbe ove odluke kao osnov za porezno oslobađanje.


III


PIU – Radno preusmjeravanje demobiliziranih vojnika dužan je voditi evidenciju o vrstama, količinama i cijenama nabavljenih proizvoda iz tačke 1. ove odluke, ta nakon isteka važenja ove odluke listu dostaviti Federalnom ministarstvu finansija/Federalnom ministarstvu financija.


IV


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH'', a primjenjivat će se najduže šest mjeseci od dana njenog stupanja na snagu.


V broj 182/03
8. maja 2003. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s. r.