Na osnovu člana30. Zakona o proračunima-budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 20/98) i člana 15. Zakona o izvršenju Budžeta/Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 65/02), na prijedlog Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi


O D L U K U

O UNUTRAŠNJOJ PRERASPODJELI SREDSTAVA IZ BUDŽETA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2003. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA BORACA I INVALIDA ODBRAMBENOOSLOBODILAČKOG RATA-FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA


I


Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata-Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, odobrava se unutrašnja preraspodjela pozicija predviđenih u Budžetu/Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 65/02).


II


Unutrašnja preraspodjela izdataka u Budžetu/Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu za Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata-Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata vrši se na sljedeći način:

1. ''Transfer za invalidnine i izuzetno materijalno obezbjeđenje'' u iznosu od 100.000,00 KM, tereti poziciju ''Ljekarske komisije'' za isti iznos.


III


Za provođenje ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo finansija/financija i Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata-Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.


IV


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 162/03
15 maja/svibnja 2003. godine
Sarajevo

Premjer
dr. Ahmet Hadžipašić, s. r.