Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94 i 8/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi


O D L U K U

O UTROŠKU DIJELA SREDSTAVA ''TRANSFER ZA
POSEBNE NAMJENE-ELEMENTARNE NEPOGODE''
KAO POMOĆ OPĆINI KLJUČ


I


Općini Ključ dodjeljuje se iznos od 148.052, 30 KM, kao finansijska pomoć za saniranje šteta od elementarne nepogode nastale olujnim vjetrom i požarima uzrokovanim vjetrom tokom 16. i 17. 11. 2002. godine i koristiće se isključivo za te namjene.


II


Sredstva iz tačke I ove odluke isplatit će se na teret sredstava utvrđenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu, u razdjelu 46. pozicija Transfer za posebne namjene-elementarne nepogode.
Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija će, putem Trezora, izvršiti isplatu navedenih sredstava na račun općine Ključ.


III


Najkasnije u roku od tri mjeseca po prenosu, načelnik Općine Ključ će Vladi Federacije BiH putem Federalne uprave civilne zaštite, podnijeti izvještaj o namjenskom utrošku odobrenih sredstava.
Eventualno neutrošeni iznos ili nenamjenski utrošeni dio odobrenih sredstava, općina Ključ je dužna vratiti u Federalni budžet.


IV


Za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija i Federalna uprava civilne zaštite, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 141/03
10. aprila/travnja 2003. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s. r.