Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95 i 58/02), a u vezi sa članom 27. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 65/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi


O D L U K U

O USVAJANJU I REALIZACIJI PROGRAMA
FINANSIJSKE POMOĆI RUDNICIMA UGLJA U
FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE ZA NABAVKU
EKSPOLZIVNIH MATERIJALA


I


Ovom odlukom usvaja se Program finansijske pomoći rudnicima uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine za nabavku eksplozivnih materijala u iznosu od 3.000.000 KM (u daljem tekstu: Program).


II


Program iz tačke I ove odluke sastavni je dio ove odluke.


III


Sredstva iz tačke I ove odluke isplatit će se na teret Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu, razdjel 17., s pozicije ''Podsticaj industrijskoj proizvodnji – Transfer za nabavku eksplozivnih materijala za rudnike uglja'' (''Službene novine Federacije BiH'', broj 65/02).
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije (u daljem tekstu: Ministarstvo) će Programom raspoređena sredstva doznačiti njihovim korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu, a o utrošku sredstava izvještavati Ministarstvo.


IV


Za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo finansija – Federalno ministarstvo financija i Ministarstvo, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 95/03
10. aprila 2003. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s. r.