Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95 i 58/02), a u vezi sa članom 11. tačka e) Zakona o deminiranju u Bosni Hercegovini (''Službeni glasnik BiH'', broj 5/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI BHMAC-U NA
PRIJEDLOG LISTE PRIORITETA DEMINIRANJA U
2003. GODINI NA TERITORIJU FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje saglasnost BHMAC-u na prijedlog Liste prioriteta za deminiranje sa Listom planiranja novih lokacija za generalno izviđanje za 2003. godinu u Federaciji Bosne i Hercegovine, a što će poslužiti kao osnova za donošenje Plana deminiranja za 2003, godinu u Bosni i Hercegovini.


II


Liste prioriteta za deminiranje i Lista planiranih novih lokacija za generalno izviđanje za 2003. godinu u Federaciji Bosne i Hercegovine su sastavni dio ove odluke.


III


O eventualno potrebnim sredstvima za provođenje Plana deminiranja iz Budžeta/Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će odlučiti posebnom odlukom.


IV


Saglasno odredbama člana 11. tačka 7) Zakona o deminiranju u Bosni i Hercegovini, BHMAC će Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, putem svoga Ureda u Sarajevu, blagovremeno i potpuno prezentirati svoje planove rada na deminiranju, budžet, izvještaje o radu i obračune.


V


Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u ''Službenim novinama BiH''.


V broj 77/03
20. marta/ožujka 2003. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s. r.