Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94 i 8/95) i članka 18. Zakona o vanjskom dugu Federacije Bosne i Hercegovine 8''Službene novine Federacije BiH'', broj 41/98), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE
ZA RAZVITAK (IDA)


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata kredit Međunarodne asocijacije za razvitak – IDA (u daljnjem tekstu: Asocijacija) u iznosu od 8.700.000 Specijalnih prava vučenja (osammilijunasedamstotisuća SDR) za Bosnu i Hercegovinu, od čega se 4.810.000 Specijalnih prava vučenja (četirimilijunaosamstodesettisuća) odnosi na Federaciju Bosne i Hercegovine. Iz sredstava ovog kredita financirat će se Projekt razvitka male komercijalne poljoprivrede.


II


Vlada Federacije potvrđuje da je dokumentacija parafirana tijekom pregovora prihvatljiva za Federaciju Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Federacija), a posebice:
-Projektni sporazum između Federacije i Asocijacije i
-Sporazum o razvojnom kreditu između Bosne i Hercegovine i Asocijacije.


III


Vlada Federacije će Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine podnijeti na odobrenje prijedlog kreditnog zaduženja u iznosu od 4.810.000 Specijalnih prava vučenja (četirimilijunaosamstodesettisuća) u cilju realiziranja Projekta iz točke I ove odluke.


IV


Za potpisivanje Projektnog sporazuma za Projekt razvitka male komercijalne poljoprivrede između Federacije i Asocijacije ovlašćuje se predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine.


V


Za realiziranje ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, svatko iz svoje nadležnosti.


VI


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 70/03
6.ožujka 2003. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.