ZAKON
O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRUŠTVIMA ZA UPRAVLJANJE FONDOVIMA I O INVESTICIJSKIM FONDOVIMA


Članak 1.

U Zakonu o društvima za upravljanje fondovima i o investicijskim fondovima ("Službene novine Federacije BiH", br. 41/98, 36/99 i 36/00) iza članka 79. dodaje se novi članak 79.a, koji glasi:

"Članak 79.a

Obavijest o sazivanju , dnevnom redu, mjestu, datumu i vremenu održavanja skupštine investicijskog fonda mora biti objavljena u najmanje dva različita dnevna lista koji se izdaju u Federaciji i to dva puta u dva dana uzastopce, najkasnije 30 dana prije datuma određenog za održavanje skupštine.
Skupština investicijskog fonda, može odlučivati ukoliko su zastupljeni, osobno ili putem punomoćnika, dioničari s više od 20% dionica, s pravom glasa.
Ako kvorum za odlučivanje nije postignut na način iz stavka 2. ovog članka , održavanje skupštine se odgađa, a nadzorni odbor je dužan , najranije za 15 dana , a najkasnije za 30 dana od prvobitno zakazanog dana održavanja skupštine, objaviti ponovno održavanje skupštine , na način i u roku propisanom u stavku 1. ovog članka.
Na ponovno sazvanoj skupštini , na način iz stavka 3. ovoga članka , skupština može odlučivati ukoliko su zastupljeni, osobno ili putem punomoćnika, dioničari s više od 10% dionica s pravom glasa.
Ukoliko po isteku 60 minuta od zakazanog vremena početka ponovno sazvane skupštine nije postignut kvorum za odlučivanje iz stavka 4. ovog članka, skupština može odlučivati s brojem zastupljenih, osobno ili putem punomoćnika, dioničara vlasnika dionica s pravom glasa."

Članak 12.

Ovaj zakon stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".

Predsjedatelj
Doma naroda
Parlamenta Federacije BiH
prof. dr. Ivo Komšić , v.r.

Predsjedatelj
Zastupničkog doma
Parlamenta Federacije BiH
Ismet Briga, v.r.