Na osnovu clana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95) Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi


O D L U K U O IZGRADNJI AUTOCESTE ZENICA-SARAJEVO DIONICA PODLUGOVI-JOSANICA


I


Utvrdjuje se opci interes za izgradnju autoceste, radi realiziranja eksproprijacije na zemljistu koje treba ekspropirati.
Pristupa se izgradnji autoceste Zenica-Sarajevo dionica Podlugovi-Josanica u duzini od 11,5 km prema glavnom projektu, postojecim tehnickim propisima i pravilima TEM-a, sa objektima i infrastrukturom.


II


Sredstva za izgradnju autoceste Zenica-Sarajevo dionica Podlugovi-Josanica osigurat ce se iz Budzeta Federacije BiH za 2001. godinu u iznosu od 5.000.000,00 KM - pripremni radovi za izgradnju autoceste. Dio sredstava ce se osogurati iz planirane dobiti za 2000. godinu u iznosu od 40.000.000,00 KM, kao ulaganje JP PTT saobracaja BiH.


III


Realiziranje ove odluke vrsit ce Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, putem Federalne direkcije cesta, u skladu sa dinamickim planom, odobrenim od strane Vlade Federacije BiH.


IV


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".


V broj 360/2000.
21. decembra/prosinca 2000. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, s.r.