Na temelju clanka 14. stavak 3. Zakona o pravima i duznostima republickih organa u koristenju sredstava u drustvenoj svojini ("Sluzbeni list SR BiH", br. 33/81 i 29/90) koji se sukladno clanku IX.5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni zakon i clanka 22. Zakona o federalnim robnim rezervama ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 46/99), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog Federalne direkcije robnih rezervi, donosi


ODLUKU
O PRIVREMENOM DAVANJU NA KORISTENJE
DIJELA OBJEKATA U SKLADISTU "MATREZ" -
VISOKO, FEDERALNOJ DIREKCIJI
ROBNIH REZERVI


-I


Dio objekta u skladistu "Matrez" - Visoko koje koristi Federalno ministrastvo obrane - Federalno ministarstvo odbrane daje se na privremeno koristenje Federalnoj direkciji robnih rezervi, a obuhvata slijedece prostorije:
1) magacin br. 1. - objekat A "Matrez"
- duzina 29,74 metara;
- sirina 23,40 metara;
2) kancelarija za rukovodioca (u objektu broj 8. - bez predulaza)
- duzina 5 metara;
- sirina 3 metra;
3) parking (lijevo iza objekta br. 9.)
- jedna polovica povrsine.


II


Federalno ministrastvo obrane - Federalno ministarstvo odbrane - Zajednicka komanda Vojske Federacije Bosne i Hercegovine i Federalna direkcija robnih rezervi zakljucit ce ugovor o reguliranju medjusobnih odnosa u cilju sto racionalnijeg koristenje ili osiguranja dijela objekta iz tocke I ove odluke.


III


Za realizaciju ove odluke zaduzuje se Federalno ministrastvo obrane - Federalno ministarstvo odbrane - Zajednicka komanda Vojske Federacije Bosne i Hercegovine i Federalna direkcija robnih rezervi.


IV


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".


V broj 332/2001
19. srpnja 2001. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Alija Behmen, v. r.