Na osnovu clana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95) i clana 18. Zakona o vanjskom dugu Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 41/98), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi


O D L U K U
O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA MEDJUNARODNE ASOCIJACIJE ZA
RAZVOJ (IDA) ZA PROJEKT
OLAKSAVANJE TRGOVINE I TRANSPORTA
U JUGOISTOCNOJ EVROPI


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Vlada) prihvata Projekt olaksavanja trgovine i transporta u jugoistocnoj Evropi, koji ce se finansirati iz sredstava kredita Medjunarodne asocijacije za razvoj (IDA) u iznosu od 8.700.000 SDR (osammiliunasedamstotinahiljada SDR).

II


Vlada potvrdjuje da je dokumentacija, parafirana tokom pregovora, prihvatljiva za Federaciju Bosne i Hercegovine, a posebno:
- Projektni sporazum izmedju Federacije Bosne i Hercegovine i Medjunarodne asocijacije za razoj i
- Sporazum i razvojnom kreditu izmedju Bosne i Hercegovine i Medjunarodne asocijacije za razvoj.


III


U cilju realizacije projekta iz tacke I ove odluke, u skladu sa zakonom, Vlada Federacije BiH ce Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine podnijeti na odobrenje prijedlog kreditnog zaduzenja u iznosu od 5.800.000 SDR (petmilijunaosamstotinahiljada SDR) za realizaciju Projekta olaksavanja trgovine i transporta u jugoistocnoj Evropi.


IV


Vlada daje ovlastenje federalnom ministru finansija - federalnom ministru financija da, ispred Federacije Bosne i Hercegovine, potpise
Projektni sporazum izmedju Federacije Bosne i Hercegovine i Medjunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekt olaksavanja trgovine i transporta u jugoistocnoj Evropi.

V


Za realizaciju ove odluke zaduzuje se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija.


VI


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".


V broj 297/2001
5. jula 2001. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Alija Behmen, s.r.