VLADA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE


Na osnovu clana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95) a u vezi sa clanom 12. a) st. 2. i 3. Uredbe o osnivanju Federalnog centra za uklanjanje mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 31/97, 20/98 i 19/00), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi


O D L U K U
O OSIGURANJU SREDSTAVA I NACINU OBRACUNAVANJA I UPLATE DOPRINOSA IZ PLACA UPOSLENIH U FEDERALNOM CENTRU ZA UKLANJANJE MINA I NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTAVA U 2001. GODINI

I

Ovom odlukom utvrdjuje se nacin osiguranja sredstava za doprinose iz placa i nacin obracunavanja i uplate doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti iz placa uposlenih u Federalnom centru za uklanjanje mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava za 2001. godinu, za period od 1.1.2001. do 31.12.2001.godine.

II

Sredstva za doprinose iz tacke I ove odluke u iznosu od 250.000,00 KM, osigurat ce se u Budzetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2001. godinu.

III

Doprinosi iz tacke I ove odluke obracunavaju se po propisanim stopama doprinosa iz placa, na osnovicu koju cini prosjecna mjesecna neto placa u Federaciji Bosne i Hercegovine prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku.
Na place iz tacke I ove odluke ne obracunava se i ne placa porez na placu i doprinosi na place.

IV

Za realizaciju ove odluke zaduzuju se Federalno ministarstvo finansija -Federalno ministarstvo financija i Federalni centar za uklanjanje mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava.
Uplata doprinosa vrsi se istovremeno sa isplatom placa uposlenih za tekuci mjesec.

V

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Sluzbenim novinama Federacije BiH".


V broj 64/2001.
29. marta/ozujka 2001. godine
Sarajevo


Premijer
dr. Alija Behmen, s.r.