Na temelju clanka 31. Zakona o radnim odnosima i placama sluzbenika organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 13/98), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra pravde, donosi

U R E D B U O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O UVJETIMA I NACINU POLAGANJA STRUCNOG UPRAVNOG ISPITA SLUZBENIKA ORGANA UPRAVE I SLUZBI ZA UPRAVU

Clanak 1.

U Uredbi o uvjetima i nacinu polaganja strucnog upravnog ispita sluzbenika organa uprave i sluzbi za upravu ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 24/98), u clanku 27. iza stavka 1. dodaje se stavak 2. koji glasi:
"Oslobadjanje od obveze polaganja strucnog ispita iz stavka 1. ovog clanka vrsi se na pismeni zahtjev zainteresirane osobe. Zahtjev sa potrebnim dokazima podnosi se Federalnom ministarstvu pravde, koje u svezi tog zahtjeva donosi odgovarajuce rjesenje."

Clanak 2.

Clanak 28. brise se.

Clanak 3.

Clanak 31. mijenja se i glasi:
"Predmeti utvrdjeni u clanku 4. ove uredbe ne mogu se predvidjati u okviru posebnih strucnih ispita koji se utvrdjuju za odredjene struke u pojedinim upravnim oblastima. Federalni organi uprave, koji imaju posebne ispite za pojedine struke, duzni su program tog ispita uskladiti sa odredbom stavka 1. ovog clanka."

Clanak 4.

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 39/2000
15. ozujka 2000. godine
Sarajevo
Premijer
Edhem Bicakcic, v.r.