Na temelju clanka 31. Zakona o radnim odnosima i placama sluzbenika organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH" broj13/98) Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra pravde, donosi

U R E D B U
O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O POSLOVIMA OSNOVNIH DJELATNOSTI I POMOCNO-TEHNICKIM POSLOVIMA I UVJETIMA ZA NJIHOVO VRSENJE U ORGANIMA UPRAVE I SLUZBAMA ZA UPRAVU U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

Clanak 1.

U Uredbi o poslovima osnovnih djelatnosti i pomocno-tehnickim poslovima i uvjetima za njihovo vrsenje u organima uprave i sluzbama za upravu u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 42/98) u clanku 4. iza tocke 3. dodaje se nova tocka 4., koja glasi:
"4. prekrsajni postupak,".
Dosadasnje toc. 4., 5., 6., 7. i 8. postaju toc. 5., 6., 7., 8. i 9.

Clanak 2.

Iza clanka 7. dodaje se novi clanak 7a. koji glasi: "

Clanak 7a.

Poslovi prekrsajnog postupka obuhvataju vodjenje postupka i rjesavanje prekrsaja sukladno s Zakonom o prekrsajima kojima se povredjuju federalni propisi ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 9/96). Poslovi iz stavka 1. ovog clanka su najslozeniji."

Clanak 3.

U clanku 11. u stavku 2. iza rijeci "su" dodaju se rijeci:"slozeni ili".

Clanak 4.

U clanku 12. u stavku 2. iza rijeci "su" dodaju se rijeci:"slozeni ili".

Clanak 5.

U clanku 20. iza stavka 6. dodaje se novi stavak 7. koji glasi:
"Sluzbenici federalnih organa uprave koji rade na poslovima vodjenja prekrsajnog postupka moraju ispunjavati uvjete predvidjene u Zakonu o prekrsajima kojima se povredjuju federalni propisi".

Clanak 6.

U clanku 23. u stavku 2. na kraju teksta iza broja "7." dodaju se rijeci:"i clanka 11. ove uredbe."

Clanak 7.

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".

V broj 40/2000
15. ozujka 2000. godine
Sarajevo
Premijer
Edhem Bicakcic, v.r.