Na osnovu clana 31. Zakona o radnim odnosima i placama sluzbenika organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH" broj13/98) Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra pravde, donosi

U R E D B U
O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O POSLOVIMA OSNOVNIH DJELATNOSTI I POMOCNO-TEHNICKIM POSLOVIMA I UVJETIMA ZA NJIHOVO VRSENJE U ORGANIMA UPRAVE I SLUZBAMA ZA UPRAVU U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

Clan 1.

U Uredbi o poslovima osnovnih djelatnosti i pomocno-tehnickim poslovima i uvjetima za njihovo vrsenje u organima uprave i sluzbama za upravu u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 42/98) u clanu 4. iza tacke 3. dodaje se nova tacka 4., koja glasi:
"4. prekrsajni postupak,".
Dosadasnje tac. 4., 5., 6., 7. i 8. postaju tac. 5., 6., 7., 8. i 9.

Clan 2.

Iza clana 7. dodaje se novi clan 7a. koji glasi: "

Clan 7a.

Poslovi prekrsajnog postupka obuhvataju vodjenje postupka i rjesavanje prekrsaja u skladu sa Zakonom o prekrsajima kojima se povredjuju federalni propisi ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 9/96). Poslovi iz stava 1. ovog clana su najslozeniji."

Clan 3.

U clanu 11. u stavu 2. iza rijeci "su" dodaju se rijeci:"slozeni ili".

Clan 4.

U clanu 12. u stavu 2. iza rijeci "su" dodaju se rijeci:"slozeni ili".

Clan 5.

U clanu 20. iza stava 6. dodaje se novi stav 7. koji glasi: "Sluzbenici federalnih organa uprave koji rade na poslovima vodjenja prekrsajnog postupka moraju ispunjavati uvjete predvidjene u Zakonu o prekrsajima kojima se povredjuju federalni propisi".

Clan 6.

U clanu 23. u stavu 2. na kraju teksta iza broja "7." dodaju se rijeci:"i clana 11. ove uredbe."

Clan 7.

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".

V broj 40/2000
15. marta 2000. godine
Sarajevo
Premijer
Edhem Bicakcic, s.r.