Na temelju clanka 51. stavak 2. Zakona o osiguranju imovine i osoba ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 2/95, 7/95, 6/98, Isp. 41/98), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

UREDBU
O IZMJENI I DOPUNI UREDBE O OSNIVANJU UREDA ZA NADZOR ZA POSLOVANJE NAD DRUSTVOM ZA OSIGURANJE

Clanak 1.

U Uredbi o osnivanju Ureda za nadzor za poslovanje nad drustvom za osiguranje ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 18/97) naziv uredbe mijenja se i glasi: "Uredba o osnivanju Ureda za nadzor drustava za osiguranje u Federaciji Bosne i Hercegovine".

Clanak 2.

Clanak 1. mijenja se i glasi:
"Ovom uredbom osniva se Ured za nadzor drustava za osiguranje (u daljnjem tekstu: Ured za nadzor) u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Federacija)".

Clanak 3.

Clanak 5. stavak 1. mijenja se i glasi:
"Radom Ureda za nadzor rukovodi direktor. Direktor ima zamjenika koji ne moze biti iz reda istog konstitutivnog naroda kao i direktor. Direktora i zamjenika direktora Ureda za nadzor imenuje Vlada na usuglasen prijedlog federalnog ministra financija-federalnog ministra finansija i zamjenika federalnog ministra financija - zamjenika federalnog ministra finansija. Direktor i zamjenik direktora imenuju se na period od 4 (cetiri) godine".

Clanak 4.

U clanku 6. iza stavka 2. dodaje se novi stavak 3. koji glasi:
"Clan Savjeta Ureda ne moze istodobno biti uposlen u drustvu za osiguranje, niti biti clan Nadzornog odbora ili nekog drugog organa upravljanja u drustvu za osiguranje".

Clanak 5.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".

V broj 184/2000
27. srpnja 2000.godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, v.r.