Broj 53 - Cetvrtak, 30. decembra/prosinca 1999.

.
ODLUKA O PRIVREMNOM NACINU OBRACUNAVANJA I O VISINI STOPA DOPRINOSA ZA MIROVINSKO I INVALIDSKO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE IZ PLACA PRIPADNIKA VOJSKE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2000. GODINU

I

Ovom odlukom propisuju se privremeni nacin obracuna-vanja i visina stopa doprinosa iz placa pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za mirovinsko i invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje za 2000. godinu.

II

Doprinosi iz tocke I ove odluke obracunavaju se na propisanu bruto placu i to:
po stopi od 10,20% za mirovinsko i invalidsko osiguranje,
po stopi od 3,40% za zdravstveno osiguranje.

III

Obveznik obracuna i uplate doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje, sukladno sa ovom odlukom, je Federalno ministarstvo obrane-Federalno ministarstvo odbrane. Uplata doprinosa iz ove odluke vrsi se po vrstama doprinosa, istovremeno sa isplatom placa pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za 2000. godinu.

IV

Uplata doprinosa sukladno ovoj odluci vrsi se iz sredstava redovnih doznaka Federalnom ministarstvu obrane-Federalnom ministarstvu odbrane iz Proracuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2000. godinu.

V

Uplata razlike izmedju doprinosa obracunatih i uplacenih sukladno ovoj odluci i doprinosi iz placa i na place i poreza na placu obracunatih po vazecim stopama, izvrsit ce se nakon obezbjedjivanja potrebnih sredstava u Proracunu Federacije Bosne i Hercegovine.

VI

Ova odluka primjenjuje se na place pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za 2000. godinu, pocev od isplate placa za mjesec sijecanj 2000. godine.

VII

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".

V broj 280/99
23. prosinca 1999. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, v. r.