Broj 53 - Cetvrtak, 30. decembra/prosinca 1999.


ODLUKA O PRIVREMENOM NACINU OBRACUNAVANJA I O VISINI STOPA DOPRINOSA ZA PENZIJSKO I INVALIDSKO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE IZ PLACA PRIPADNIKA VOJSKE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2000. GODINU

I

Ovom odlukom propisuju se privremeni nacin obracunavanja i visina stopa doprinosa iz placa pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za penzijsko i invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje za 2000. godinu.

II

Doprinosi iz tacke I ove odluke obracunavaju se na propisanu bruto placu i to:
po stopi od 10,20% za penzijsko i invalidsko osiguranje,
po stopi od 3,40% za zdravstveno osiguranje.

III

Obveznik obracuna i uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, u skladu sa ovom odlukom, je Federalno ministarstvo odbrane-Federalno ministarstvo obrane. Uplata doprinosa iz ove odluke vrsi se po vrstama doprinosa, istovremeno sa isplatom placa pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za 2000. godinu.

IV

Uplata doprinosa, u skladu sa ovom odlukom vrsi se iz sredstava redovnih doznaka Federalnom ministarstvu odbrane-Federalnom ministarstvu obrane iz Budzeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2000. godinu.

V

Uplata razlike, izmedju doprinosa obracunatih i uplacenih u skladu sa ovom odlukom i doprinosa iz placa i na place i poreza na placu obracunatih po vazecim stopama, izvrsit ce se nakon obezbjedjivanja potrebnih sredstava u Budzetu Federacije Bosne i Hercegovine.

VI

Ova odluka primjenjuje se na place pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za 2000. godinu, pocev od isplate placa za mjesec januar 2000. godine.

VII

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".

V broj 280/99
23. decembra 1999. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.
Broj 53 - Cetvrtak, 30. decembra/prosinca 1999.