Broj 53 - Cetvrtak, 30. decembra/prosinca 1999.

Na osnovu clana 7. u vezi sa clanom 4. alineja 2. i 3. Zakona o kontroli cijena ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 2/95) i tacke II Odluke o mjerama neposredne kontrole cijena odredjenih proizvoda i usluga od interesa za Federaciju BiH ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 8/95), te clana 22. Zakona o posebnom porezu na naftne derivate ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 6/95), clana 16. Zakona o porezu na promet proizvoda i usluga ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 6/95), te tacke III Odluke o visini naknade za puteve u maloprodajnoj cijeni benzina i dizel-goriva ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 26/97), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O NAJVISIM MALOPRODAJNIM CIJENAMA MOTORNIH BENZINA, DIZEL-GORIVA I LOZ-ULJA

I

Ovom odlukom utvrdjuju se najvise maloprodajne cijene motornih benzina, dizel-goriva i loz-ulja (u daljem tekstu: naftnih derivata) za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

II

Najvisa cijena naftnih derivata u maloprodaji za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine iznosi:


NAZIV NAFTNIH DERIVATA

NAJVIŠA MALOPRODAJNA CIJENA
KM/LIT.

MB-98

1,30

BMB-95

1,30

BMB-91

1,15

D-2

1,15

LUEL

0,80

 

III

Danom stupanja na snagu ove odluke, sve pravne osobe kod kojih su se zatekle zalihe naftnih derivata duzne su izvrsiti popis uz prisustvo ovlastenog radnika Poreske uprave Federacije BiH i primijeniti novu strukturu cijena utvrdjenu ovom odlukom.
Zapisnik o izvrsenom popisu pravne osobe duzne su dostaviti centralnom uredu Poreske uprave odmah, a najkasnije u roku od tri dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

IV

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da vazi Odluka objavljena u "Sluzbenim novinama Federacije BiH", broj 31/97.

V

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH", a primjenjuje se od 01. 01. 2000. godine.

V broj 273/99
23. decembra 1999. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.