Broj 49 - Petak, 10. decembra/prosinca 1999.

Na temelju clanka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95), u svezi s clankom 160. Zakona o carinskoj politici Bosne i Hercegovine ("Sluzbeni glasnik BiH", broj 21/98), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O USTUPANJU BEZ NAKNADE NEPRODATE CARINSKE ROBE

I

Ovom odlukom ustupa se bez naknade neprodata carinska roba Carinarnice Bihac Federalnom ministarstvu socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica (u daljnjem tekstu: Ministarstvo).

II

Carinska roba iz tocke I ove odluke bila je izlozena javnoj prodaji, a kako ista nije uspjela to se predmetna roba ustupa bez naknade Ministarstvu.
Zapisnik o prodaji sa spiskom roba koji je sacinila Carinarnica Bihac sastavni je dio ove odluke.

III

Korisnici carinske robe koja je predmet ove odluke su fizicke osobe odredjene projektima humanitarnog karaktera u cilju povratka u Republiku Srpsku i Federaciju Bosne i Hercegovine i pravne osobe cija je temeljna djelatnost smjestaj raseljenih lica - prognanika i izbjeglica i socijalne i djecije skrbi (kolektivni centri i dr.).

IV

Ministarstvo ce odmah izvrsiti raspodjelu carinske robe u skladu sa raspolozivim kolicinama i normativima, osobama koje su navedene u odluci u suradnji sa uredima za rjesavanje statusnih pitanja raseljenih osoba - prognanika i izbjeglica sa podrucja Republike Srpske.

V

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".

V broj 256/99
2. prosinca 1999. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, v.r.