Broj 45 - Utorak, 9. novembra/studenog 1999.

Na temelju clanka 29. Zakona o izvrsavanju Proracuna Federacije Bosne i Hercegovine za 1999. godinu ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 28/99), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKUO ODREDJIVANJU PREMIJE ZA SIROVI DUHAN U LISTU RODA 1999. GODINE

I

Poduzecima, zemljoradnickim zadrugama i drugim oblicima udruzivanja zemljoradnika, kao i zemljoradnicima koji proizvode sirovi duhan u listu (u daljnjem tekstu: proizvodjaci) isplacuje se premija za sirovi duhan u listu roda 1999. godine pod uvjetima utvrdjenim ovom odlukom.

II

Proizvodjacima se isplacuje premija za proizvedeni sirovi duhan u listu u iznosu od 0,45 KM po kilogramu pod slijedecim uvjetima:
da je isporucen poduzecima sa teritorije Federacije Bosne i Hercegovine koja se bave obradom, doradom i preradom sirovog duhana u listu i da su ta poduzeca isplatila proizvodjacima iznos od 0,45 KM na ime premije, pored zastitne cijene sirovog duhana u listu koja je utvrdjena za 1999. godinu;
da su proizvodjaci sa poduzecima koja se bave otkupnom, obradom, doradom i preradom sirovog duhana u listu prethodno zakljucili pismeni ugovor o proizvodnji i isporuci sirovog duhana u listu roda 1999. godine;
da je ugovor o proizvodnji i isporuci sirovog duhana u listu sacinjen sukladno sa odredbama Zakona o duhanu ("Sluzbeni list SRBiH", br. 19/77 i 12/87 i "Sluzbeni list RBiH", br. 27/91, 4/93 i 13/94), a koji su sukladno clanku IX 5.(1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuju kao federalni propisi.

III

Kontrolu ispunjavanja uvjeta za isplatu premije po ovoj odluci vrse tijela poljoprivredne inspekcije sukladno odredbama Zakona o upravi u Federaciji BiH ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 28/97).

IV

Sredstva za sprovodjenje ove odluke u visini od 1.734.600,00 KM osigurana su u Proracunu Federacije Bosne i Hercegovine.

V

Nakon objavljivanja ove odluke u "Sluzbenim novinama Federacije BiH" federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i sumarstva ce sukladno clanku 115. Zakona o upravi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 28/99) donijeti propis o nacinu i postupku za ostvarivanje premije po ovoj odluci, i utvrditi dokumentaciju koju proizvodjaci treba da priloze uz zahtjev za isplatu premija.

VI

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
Broj 224/99
21. listopada 1999. godine
Sarajevo
Premijer
Edhem Bicakcic, v. r.