Broj 3 - Utorak, 2. februara/veljace 1999.

Na osnovu clana 61. st. 1. i 3. Zakona o porezu na promet proizvoda i usluga ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 6/95 i 25/97), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O PRIVREMENOM UKIDANJU STOPE POREZA NA PROMET NA PROPAGANDNI MATERIJAL I SUVENIRE KOJI CE SE STAVLJATI U PROMET POVODOM 15. GODISNJICE XIV ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA SARAJEVO *84

I

Privremeno se ukidaju stope poreza na promet proizvoda na propagandni materijal, kravate, marame, poslovne agende, dnevnike rada i planere-adresare i druge predmete i suvenire koji ce biti stavljeni u promet povodom 15. godisnjice XIV Zimskih olimpijskih igara Sarajevo *84 i otvaranja rekonstruirane ledene dvorane "Zetra" Sarajevo.

II

Proizvodi iz tacke I ove odluke treba da budu posebno obiljezeni, a bit ce izdati pod nadzorom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.
Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, na osnovu prethodno pribavljenog misljenja Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta - Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, utvrdit ce posebnim rjesenjem koji se proizvodi iz tacke I ove odluke mogu stavljati u promet, bez placanja poreza na promet proizvoda i usluga.

III

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH", a primjenjivat ce se najduze do 15. aprila 1999. godine.

V broj 26/99
18. januara 1999. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.