Broj 42 - Utorak, 19. listopada/oktobra 1999.


Na temelju clanka 95. stavak 1. Zakona o osnovama socijalne zastite, zastite civilnih zrtava rata i zastite obitelji sa djecom ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 36/99), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O UTVRDJIVANJU NOVCANIH IZNOSA KOJI CE SE NAPLACIVATI TIJEKOM CIJELOG MJESECA LISTOPADA 1999. GODINE NA TERITORIJI FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA "DJECIJI TJEDAN"

I

Ovom odlukom utvrdjuje se novcani iznos koji ce se naplacivati u tijeku cijelog mjeseca listopada 1999. godine na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za "Djeciji tjedan", i to:
1. 1% na prodatu prometnu kartu u medjumjesnom i medju-narodnom zeljeznickom, brodskom, avionskom i autobuskom saobracaju;
2. 20% na postanske posiljke u unutrasnjem prometu, osim na posiljke tiska i casopisa;
3. 1% na prodatu ulaznicu za kazaliste, kino, druge kulturne manifestacije i sportske priredbe za koje se naplacuju ulaznice;
4. 1% na prodatu gramofonsku plocu, muzicki kompakt-disk i video kazetu.

II

Naplacene novcane iznose iz tocke 1. ove odluke, poduzeca, poslodavci i druge pravne i fizicke osobe, koje vrse naplatu na podrucju kantona, duzna su uplatiti te iznose u proracun kantona do 15. studenog 1999. godine, ako propisom kantona nije drugacije utvrdjeno.

III

Ostvarena novcana sredstva iz clanka II ove odluke sluze za poticanje i organiziranje raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvecenih djeci i poduzimanje drugih mjera i akcija za unapredjenje razvitka brige o djeci.
Program manifestacije i mjera iz stavka 1. ovog clanka donosi federalni ministar nadlezan za socijalnu i djeciju zastitu.

IV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".

V broj 206/99
14. listopada 1999. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, v.r.