Broj 2 - Ponedjeljak, 18. sijecnja/januara 1999.


Na temelju clana 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O PRIVREMENOM NACINU OBRACUNAVANJAI VISINI STOPA DOPRINOSA ZA MIROVINSKO-INVALIDSKO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE IZ PLACA PRIPADNIKA VOJSKE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINEZA 1999. GODINU

I

Ovom odlukom propisuje se privremeni nacin obracunavanja i visina stopa doprinosa iz placa pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za mirovinsko-invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje za 1999. godinu.

II

Doprinosi iz tacke I ove odluke obracunavaju se na propisanu bruto placu, i to:
po stopi od 7,48% za mirovinsko-invalidsko osiguranje,
po stopi od 2,72% za zdravstveno osiguranje.

III

Obveznik obracuna i uplate doprinosa za mirovinsko-invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje, u skladu sa ovom odlukom, je Federalno ministarstvo odbrane-Federalno ministarstvo obrane. Uplata doprinosa iz ove odluke vrsi se po vrstama doprinosa, istovremeno sa isplatom neto placa pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za 1999. godinu.

IV

Uplata doprinosa u skladu sa ovom odlukom vrsi se iz sredstava redovnih doznaka Federalnom ministarstvu odbrane-Federalnom ministarstvu obrane iz Proracuna-Budzeta Federacije Bosne i Hercegovine za 1999. godinu.

V

Uplata razlike, izmedju doprinosa obracunatih i uplacenih u skladu sa ovom odlukom i doprinosa iz placa i na place i poreza na placu obracunatih po vazecim stopama, izvrsice se nakon obezbjedjivanja potrebnih sredstava u Proracunu-Budzetu Federacije Bosne i Hercegovine.

VI

Ova odluka primjenjuje se na place pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za 1999. godinu, pocev od isplate placa za mjesec januar/sijecanj 1999. godine.

VII

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 17/99
8. januara 1999. godine
Sarajevo
Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.