Na temelju clanka 151. stavak 2. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 29/98), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

UREDBU O KORISTENJU PODATAKA MATICNE EVIDENCIJE O OSIGURANICIMA I KORISNICIMA PRAVA IZ MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA

Clanak 1.

Ovom uredbom uredjuju se nacin uporabe podataka maticne evidencije o osiguranicima i korisnicima prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja (u daljnjem tekstu: maticna evidencija) koja se vodila u Drustvenom fondu za mirovinsko i invalidsko osiguranje Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Drustveni fond) do 6. 4. 1992. godine, uporaba podataka iz maticne evidencije Drustvenog fonda i Zavoda mirovinskog i invalidskog osiguranja Mostar (u daljnjem tekstu: Zavod) poslije 6. 4. 1992. godine i naknadi za uporabu tih podataka.

Clanak 2.

Drustveno poduzece "Elektronski racunarski centar zdravstva i mirovinskog osiguranja Sarajevo" (u daljnjem tekstu: DP ERC ZIPO) duzan je sve podatke maticne evidencije vodjene do 6. 4. 1992. godine uciniti dostupnim Zavodu i Drustvenom fondu pod jednakim uvjetima. Drustveni fond i Zavod duzni su omoguciti medjusobnu razmjenu podataka svoje maticne evidencije zaprimljene poslije 6. 4. 1992. godine.

Clanak 3.

Podatke maticne evidencije potrebne radi donosenja trajnih rjesenja o pravima iz mirovinskog i invalidskog osiguranja suglasno clanku 145. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 29/98), DP ERC ZIPO ce prenijeti na magnetne medije i dostaviti iz Zavodu. Zavod je duzan platiti DP ERC ZIPO 45.000,00 KM na ime naknade troskova koji nastanu prilikom prenosa podataka iz stavka 1. ovog clanka. DP ERC ZIPO ce dostaviti podatke iz stavka 1. ovog clanka u roku od pet dana od dana stupanja na snagu ove uredbe.

Clanak 4.

Agencija za mirovinsko i invalidsko osiguranje nadzirat ce i koordinirati razmjenu podataka maticne evidencije.

Clanak 5.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".

V broj 271/98
listopada 1998. godine
Sarajevo


Premijer
Edhem Bicakcic, v. r.