Na temelju clanka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95) u svezi sa clankom 15. stavak 4. Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 27/97 i 11/98), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

ODLUKU O DOPUNAMA ODLUKE O ODREDJIVANJU ORGANA ZA PRODAJU STANOVA U IME VLADE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

I

U Odluci o odredjivanju organa za prodaju stanova u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Feder Broj 27 Strana 816 SLUZBENE NOVINE FEDERACIJE BiH Ponedjeljak, 6. jula/srpnja 1998. acije BiH", broj 15/98) u tocki I dodaje se novi stavak 2. koji glasi: "Sluzba ce vrsiti prodaju stanova Skupstine Republike Bosne i Hercegovine, Izvrsnog vijeca Skupstine Republike Bosne i Hercegovine, Predsjednistva Republike Bosne i Hercegovine kao i stanova onih organa cija se kupovina financirala iz proracuna Republike Bosne i Hercegovine".

II

U tocki III dodaje se novi stavak 2. koji glasi: "Ugovor o kupoprodaji stana Sluzba dostavlja na potvrdu Federalnom pravobranitelju, kada je kupovina tih stanova financirana iz proracuna Republike Bosne i Herecgovine, u roku od 30 dana od dana zakljucenja ugovora".

III

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 155/98 30. lipnja 1998. godine Sarajevo
Premijer Edhem Bicakcic, v. r.