Na temelju clanka 25. alineja 20. Zakona o obrani Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 15/96), a u svezi sa clankom 13. Zakona o eksproprijaciji ("Sluzbeni list SRBiH", broj 12/87) i clankom 9. Zakona o izvlastenju ("Narodne novine HR HB", broj 29/95), a sukladno clanku IX. 5.1. Ustava Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O IZGRADNJI SREDISTA ZA BORBENU OBUKU VOJSKE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

I

Ovom odlukom reguliraju se pitanja koja se odnose na izgradnju sredista za borbenu obuku Vojske FBiH na podrucjima opcina Livno, Tomislavgrad, Kupres i Glamoc.

II

Ovom odlukom utvrdjuje se i opci interes za izgradnju sredista za borbenu obuku iz tocke I. ove odluke.

III

Elaborat za izgradnju sredista za borbenu obuku iz tocke I. ove odluke, kao i popis parcela na kojima ce se izgraditi srediste za borbenu obuku, cini sastavni dio ove odluke. U elaboratu su utvrdjene granice zemljista na kojem ce se provesti postupak eksproprijacije. Elaborat iz stavka 1. ove tocke biti ce pohranjen u Federalnom ministarstvu obraneFederalnom ministarstvu odbrane i nece se objavljivati u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".

IV

Nadlezna opcinska tijela uprave izvrsit ce identificiranje parcela i vlasnika zemljista, te provesti postupak eksproprijacije sukladno zakonima koji reguliraju ovu oblast.

V

Izgradnju sredista za borbenu obuku Vojske Federacije iz tocke I. ove odluke, financirat ce Federacija Bosne i Hercegovine i medjunarodna zajednica kroz program "Opremi i obuci".

VI

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 89/98 14. svibnja 1998. godine Sarajevo
Premijer Edhem Bicakcic, v. r.