Na temelju clanka 173. stavak 1. Zakona o upravi u Federaciji Bosne i Hercegovini ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 28/97), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra pravde, donosi

ODLUKU O POSTUPKU PRIMOPREDAJE SLUZBENIH AKATA IZMEDJU UKINUTIH I NOVOOSNOVANIH FEDERALNIH ORGANA UPRAVE I FEDERALNIH USTANOVA

I

Ovom odlukom propisuje se postupak primopredaje akata, predmeta, druge dokumentacije i arhive (u daljnjem tekstu: sluzbeni akti) izmedju ukinutih i novoosnovanih federalnih organa uprave i federalnih ustanova (u daljnjem tekstu: organi uprave). Odredbe ove odluke primjenjuju se i u slucajevima primopredaje sluzbenih akata izmedju federalnih i drugih organa.

II

Novoosnovani organ uprave, preuzima sluzbene akte ukinutog organa uprave na dan prestanka rada tog organa. Ukinuti organ uprave na dan prestanka rada zakljucuje evidencije o svim sluzbenim aktima tog organa, vrsi popis tih akata i predaje ih, u sredjenom stanju, novoosnovanom organu uprave.

III

Primopredaju sluzbenih akata izmedju ukinutog i novoosnovanog organa uprave vrsi komisija koju obrazuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) od predstavnika ukinutog i novoosnovanog organa uprave.

IV

Komisija za primopredaju sluzbenih akata sacinjava zapisnik koji sadrzi: naziv komisije koja sastavlja zapisnik, broj, mjesto i datum sacinjavanja zapisnika, oznaku propisa na osnovu koga se vrsi primopredaja sluzbenih akata, broj i datum akta kojim je formirana komisija za primopredaju sluzbenih akata, nazive ukinutog i novoosnovanog organa uprave, imena i prezimena clanova komisije i opce podatke o sluzbenim aktima koji su predmet primopredaje, po godinama, vrsti, kolicini i stanju tih akata. Popis sluzbenih akata iz stavka 2. tocke II ove odluke, sastavni su dio zapisnika o primopredaji sluzbenih akata.

V

Zapisnik o primopredaji potpisuju clanovi komisije, a ovjerava se pecatom ukinutog i novoosnovanog organa uprave. Zapisnik o primopredaji i popis sluzbenih akata ukinutog organa uprave sastavlja se u pet istovjetnih primjeraka, od kojih se po dva urucuju predstavnicima ukinutog i novoosnovanog organa uprave, a jedan primjerak se ulaze u arhivu novoosnovanog organa uprave.

VI

Odredbe ove odluke sukladno se primjenjuju i na primopredaju sluzbenih akata izmedju ukinutih i novoosnovanih strucnih sluzbi, biroa i drugih tijela koje osniva Vlada Federacije, odnosno izmedju ukinute institucije koja ima javne ovlasti i novoosnovanog organa uprave, kao i u slucajevima kada organ uprave preuzima pojedine poslove i zadatke iz djelokruga drugog organa uprave, ako za ove sluzbe i tijela nije posebnim propisom drukcije uredjeno.

VII

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 99/98 2. travnja 1998. godine Sarajevo
Premijer Edhem Bicakcic, v. r.