Na temelju clanka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95), a u svezi sa clankom 35. stavak 2, clankom 36. stavak 1. i clankom 83. Zakona o zdravstvenoj zastiti ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 29/97), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O POCETKU RADA ZAVODA ZA KONTROLU LIJEKOVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

I

Ovom odlukom, sukladno Zakonu o zdravstvenoj zastiti ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 29/97u daljnjem tek stu: Zakon) i Zakonu o ustanovama ("Sluzbeni list RBiH", br. 6/92, 8/93 i 13/94), koji se sukladno clanku IX 5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni propis, blize se uredjuju neka pitanja u svezi rada i organiziranja Zavoda za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Zavod).

II

Zavod ce poceti sa radom najkasnije 60 dana od dana stupanja na snagu ove odluke i poslovace pod nazivom "Zavod za kontrolu lijekova Federacije Bosne i Hercegovine".

III

Sjediste Zavoda je u Sarajevu, ul. Titova broj 9.

IV

Djelatnost Zavoda odredjena je cl. 83. i 178. Zakona.

V

Sredstva za pocetak rada Zavoda osigurat ce se iz Proracuna Federacije Bosne i Hercegovine.

VI

Visak prihoda nad rashodima Zavod ce, uz suglasnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koristiti za unapredjenje svoje djelatnosti.

VII

Naimenovanje i razrjesenje predsjednika i clanova Upravnog odbora i ravnatelja Zavoda, kao i na druga pitanja u svezi ovih organa, primjenjuju se odgovarajuce odredbe Zakona.

VIII

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovat ce Upravni odbor Zavoda najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

IX

Upravno vijece Zavoda donijet ce statut Zavoda i imenovati ravnatelja najkasnije u roku od 30 dana od dana isteka roka iz tocke VIII ove odluke.

X

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, ce u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, posebnim zakljuckom imenovati privremene organe upravljanja i rukovodjenja: privremeno Upravno vijece i vrsitelja duznosti ravnatelja, te zamjenika vrsitelja duznosti ravnatelja, koji ce obavljati sve upravnicke poslove do okoncanja postupka imenovanja Upravnog vijeca i ravnatelja Zavoda.

XI

Danom stupanja na snagu ove odluke Zavod ce preuzeti funkcije Zavoda za zdravstvenu zastitu Bosne i Hercegovine u dijelu koji se odnosi na kontrolu lijekova i kontrolu imunobioloskih preparata, a sukladno clanku 83. Zakona o zdravstvenoj zastiti.

XII

Zavod ce preuzeti, prema potrebi, a sukladno Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta Zavoda, djelatnike Zavoda za zdravstvenu zastitu Bosne i Hercegovine, kao i opremu i sredstva sukladno djelatnosti Zavoda.

XIII

Zakon o zdravstvenoj zastiti i ova odluka predstavlja osnivac ki akt na temelju koje ce se izvrsiti upis u sudski registar kod nadleznog registracionog suda.

XIV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 76/98 travanj 1998. godine Sarajevo
Premijer Edhem Bicakcic, v. r.

Zakon o zdravstvenoj zastiti i ova odluka predstavlja osnivacki akt na osnovu kojeg ce se izvrsiti upis u sudski registar kod nadleznog registracionog suda.