Na osnovu clana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O PRIVREMENOM NACINU OBRACUNAVANJA I UPLATE I O VISINI STOPE DOPRINOSA ZA MIROVINSKOINVALIDSKO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE IZ PLACA PRIPADNIKA VOJSKE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 1998. GODINU

I

Ovom odlukom propisuje se privremeni nacin obracunavanja i placanja i visina stope doprinosa iz placa pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za mirovinskoinvalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje za 1998. godinu.

II

Doprinosi iz tacke I ove odluke obracunavaju se na obracunatu neto placu pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine i to: po stopi od 8% za mirovinskoinvalidsko osiguranje, po stopi od 3% za zdravstveno osiguranje.

III

Obveznik obracuna i uplate doprinosa za mirovinskoinvalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje, u skladu sa ovom odlukom je Federalno ministarstvo odbraneFederalno ministarstvo obrane. Uplata doprinosa vrsi se istovremeno sa isplatom placa pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine, na uplatne racuna propisane Naredbom o uplatnim racunima javnih prihoda na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, nacinu uplacivanja tih prihoda, nacinu i rokovima za rasporedjivanje tih prihoda korisnicima i izvjescivanju korisnika o njima ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 27/96 i 9/97).

IV

Uplata doprinosa u skladu sa ovom odlukom vrsi se iz sredstava redovnih doznaka Federalnom ministarstvu odbraneFederalnom ministarstvu obrane iz ProracunaBudzeta Federacije Bosne i Hercegovine za 1998. godinu.

V

Ova odluka primjenjuje se pocev od ispate placa pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za mjesec januar/sijecanj 1998. godine.

VI

Uplata razlike, izmedju doprinosa obracunatih i uplacenih u skladu sa ovom odlukom i doprinosa obracunatih po vazecim stopama, izvrsice se nakon obezbjedjivanja potrebnih sredstava u ProracunuBudzetu Federacije Bosne i Hercegovine.

VII

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 63/98 mart/ozujak 1998. godine Sarajevo
Premijer Edhem Bicakcic, s. r.