Na osnovu clana IX.5(1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine i clana 14. stav 3. Zakona o pravima i duznostima republic kih organa o koristenju sredstava u drustvenoj svojini ("Sluzbeni list SRBiH", br. 33/81 i 29/90), Vlada Federacije donosi

ODLUKU O UTVRDJIVANJU NAMJENE I KORISTENJA ZGRADE BIVSEG REPUBLICKOG FONDA ZA PUTEVE I ZGRADE U ULICI DJOKE MAZALICA BROJ 5

Clan 1.

Utvrdjuje se da ce se zgrada bivseg Republickog fonda za puteve Sarajevo, oznacena u posjedovnom listu broj 1863 ko. Centar Sarajevo, a u zk. izvadku broj CXXX/163 kc. 252 ko. Sarajevo, u ulici Terezija broj 54, koristiti za potrebe smjestaja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Direkcija za puteve i Zavoda za standardizaciju, mjeriteljstvo i patente Bosne i Hercegovine.

Clan 2.

Utvrdjuje se da ce dio zgrade u ulici DJoke Mazalica broj 5, oznacene u ZK izvodku broj LI/111 kc. 198 ko. Sarajevo, koristiti za potrebe smjestaja Federalnog ministarstva finansija Carinske uprave.

Clan 3.

Nakon usvojene projektne dokumentacije o rekonstrukciji predmetnih objekata, posebnim zakljuckom ce se definisati prostor po korisnicima iz tac. 1. i 2. odluke.

Clan 4.

Za realizaciju ove odluke zaduzuje se Sluzba za zajednicke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.

Clan 5.

Odluku objaviti u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 50/98
5. februara/veljace 1998. godine Sarajevo
Premijer Edhem Bicakcic, s. r.