ODLUKU O PRIHVATANJU PONUDE DA VLADA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE BUDE POKROVITELJ SVJETSKOG KONGRESA JEDINSTVA HUMANISTA, KOJI CE SE ODRZATI U SARAJEVU OD 23. DO 25. MAJA 1998. GODINE

I

U cilju ostvarivanja humanistickih nacela i principa, kao temeljnih odrednica za rad i djelovanje humanista u svijetu, prihvata se ponuda ORGANIZACIJSKOG KOMITETA SVJETSKOG KONGRESA JEDINSTVA HUMANISTA ( u daljem tekstu: Organizacijski komitet) da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Vlada Federacije BiH) bude pokrovitelj Svjetskog kongresa jedinstva humanista (u daljem tekstu: Svjetski Kongres).

II

Vlada Federacije BiH, prihvata odluku Stalnog komiteta Internacionalne lige humanista da se Svjetski Kongres odrzi u Sarajevu od 23. do 25. maja 1998. godine.

III

Vlada Federacije BiH, ujedno, podrzava i prijedlog Organizacijskog komiteta da se Sarajevo proglasi humanistickim centrom i da bude sjediste Svjetskog Kongresa.

IV

U aktivnostima priprema i organiziranja Svjetskog Kongresa, odgovarajucu pomoc pruzice federalna ministarstva i drugi federalni organi.

V

Sredstva za pripreme i organiziranje Svjetskog Kongresa, u iznosu od 148.000 DM, obezbjedice Vlada Federacije BiH, iz sredstava federalnog budzeta.

VI

Vlada Federacije BiH ce, posebnim zakljuckom imenovati clanove Izvrsnog komiteta Organizacijskog komiteta, ispred Vlade Federacije BiH.

VII

Za realizaciji ove odluke zaduzuju se Federalno ministarstvo socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica i Federalno ministarstvo pravde, svako u okviru svoje nadleznosti.

VIII

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 25/98 23. januara/sijecnja 1998. godine Sarajevo
Premijer Edhem Bicakcic, s. r.