Na osnovu clana 19. stav 1. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

UREDBU O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O OSNIVANJU FONDACIJE ZA ZAPOSLJAVANJE, OBUKU, DEMOBILIZACIJU, REINTEGRACIJU I JAVNE RADOVE

Clan 1.

U Uredbi o osnivanju Fondacije za zaposljavanje, obuku, demobilizaciju, reintegraciju i javne radove ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 14/96) u clanu 8. u stavu 2. rijec "osam" zamjenjuje se rijecju "deset", a rijeci: "Federalnog ministarstva finansija" zamjenjuju se rijecima: "Federalnog ministarstva socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica".
U stavu 3. rijeci:"federalni ministar finansija", zamjenjuju se rijecima: "federalni ministar za socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice".
U stavu 4. u alineji 2. rijeci: "Federalnog ministarstva socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica" zamjenjuju se rijecima: "Federalnog ministarstva financija - Federalnog ministarstva finansija".
U stavu 4. iza alineje 5. dodaju se nove alineje 6. i 7. koje glase:
"Federalno ministarstvo energetike, rudarstva i industrije,
- Federalna uprava za pitanja boraca i invalida domovinskog rata
- Federalna uprava za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilackog rata".
Dosadasnje alineje 6, 7. i 8. postaju alineje 8, 9. i 10.

Clan 2.

U clanu 11. rijeci: "Federalno ministarstvo financija" zamjenjuju se rijecima: "Federalno ministarstvo socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica".

Clan 3.

Fondacija je duzna uskladiti statut sa ovom uredbom, najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove uredbe.

Clan 4.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 113/97
3. jula/srpnja 1997. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.