Na osnovu clanka 61. stavak 1. Zakona o porezu na promet proizvoda i usluga ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 6/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O PRIVREMENOM UKIDANJU STOPE POREZA NA PROMET NA ZLATNIKE I SREBRENJAKE SA LIKOM PAPE IVANA PAVLA II ILI MOTIVIMA VEZANIM ZA POSJET IVANA PAVLA II BOSNI I HERCEGOVINI, KOJI SU STAVLJENI U PROMET U POVODU POSJETE IVANA PAVLA II BOSNI 1 HERCEGOVINI

I

Ukida se privremeno stopa poreza na promet proizvoda na zlatnike i srebrenjake sa likom Ivana Pavla II ili motivima vezanim za posjetu Ivana Pavla II Bosni i Hercegovini, koji su stavljeni u promet u povodu posjete Ivana Pavla II Bosni i Hercegovini.

II

Federalno ministarstvo financija/finansija utvrdit ce stanje preostalih kolicina zlatnika i srebrenjaka i donijeti rjesenje za pravna lica koja ispunjavaju uvjete za prodaju srebrenjaka i zlatnika bez placanja poreza na promet proizvoda i usluga.

III

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH", a primjenjivat ce se do 31.12.1997.godine.
V broj 144/97
5. augusta/kolovoza 1997. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.