Na temelju clanka 1. stavak 2. Zakona o posebnoj pristojbi
na uvezenu robu ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 2/95), Vlada
Federacije Bosne i Hercegovine, donosi
ODLUKU O ODREDJIVANJU POLJOPRIVREDNIH
I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PRI NJIHOVOM UVOZU U 1997. GODINI
PLACA POSEBNA PRISTOJBA I O VISINI TE PRISTOJBE
I
Ovom odlukom, radi ostvarivanja uskladjenih odnosa u platnoj
bilanci s inozemstvom i zastiti domace proizvodnje, odredjuju se poljoprivredni
i prehrambeni proizvodi za koje ce se pri uvozu u 1997. godini, placati
posebna pristojba i visina te pristojbe.
II
Utvrdjuje se visina posebne pristojbe na uvezene poljoprivredne
i prehrambene proizvode.
Tarifni broj
Carinske tarife
|
Tarifna oznaka
|
NAZIV
|
Mjerna jedinica
|
Svota posebne
pristojbe u DEM po
mjernoj jedinici
|
01.01
|
101.191
|
Konji za klanje
|
kg
|
0,8
|
01.02.
|
|
Zive zivotinje, vrsta goveda
|
|
|
|
0102.10
|
- ciste pasmine za rasplod
|
|
|
|
0102.102
|
- krave
|
kg
|
0,00
|
|
0102.90
|
- ostale:
|
|
|
|
0102.901
|
- bikovi
|
kg
|
0,70
|
|
0102.902
|
- volovi
|
kg
|
0,80
|
|
0102.903
|
- krave
|
kg
|
0,80
|
|
0102.904
|
- junad za tov, mase od 200-280 kg
|
kg
|
0,80
|
|
0102.905
|
- junad utovljena, mase vise od 280-450 kg
|
kg
|
0,90
|
|
0102.906
|
- junad, ostala
|
kg
|
0,90
|
|
0102.909
|
- ostale:
|
kg
|
0,90
|
01.03 |
|
Svinje, zive |
|
|
|
0103.9 |
- ostale: |
|
|
|
0103.91 |
- mase manje od 51 kg |
kg |
0,50 |
|
0103.912 |
- mesnate za klanje |
kg |
0,50 |
|
0103.913 |
- masne za klanje |
kg |
0,50 |
|
0103.919 |
- ostale |
|
|
|
0103.92 |
- mase 51 kg ili vece |
|
0,50 |
|
0103.922 |
- mesnate za klanje |
kg |
0,50 |
|
0103.923 |
- masne za klanje |
kg |
0,50 |
|
0103.929 |
- ostale |
kg |
0,50 |
01.04. |
|
Ovce i koze, zive |
|
|
|
0104.1 |
- ovce |
|
|
|
0104.102 |
- za klanje |
kg |
1,50 |
|
0104.109 |
- janjad, ostala |
kg |
1,50 |
|
0104.20 |
- koze |
|
|
|
0104.202 |
- za klanje |
kg |
1,60 |
|
0104.209 |
- jarad, ostala |
kg |
1,60 |
01.05. |
|
Domaca perad ziva (kokosi vrste Gallus Domesticus,
patke, guske, pure i biserke) |
|
|
|
0105.1 |
- mase do 185 g: |
|
|
|
0105.11 |
- pilici vrste Gallus domesticus: |
|
|
|
0105.119 |
- ostali: |
|
|
|
0105.1191 |
- hibridi teske linije za tov |
kom |
0,40 |
|
0105.1192 |
- hibridi lake linije za uzgoj |
kom |
0,70 |
|
0105.12 |
- purici: |
|
|
|
0105.122 |
- za tov |
kg |
0,80 |
|
0105.19 |
- ostala: |
|
|
|
0105.191 |
- pacici: |
|
|
|
0105.1912 |
- za tov |
kg |
0,00 |
|
0105.192 |
- guscici: |
|
|
|
0105.1922 |
- za tov |
kg |
0,00 |
|
0105.92 |
- kokosi vrste Gallus domesticus mase do 2.000 g: |
|
|
|
0105.922 |
- ostale: |
|
|
|
0105.9221 |
- hibridi teske linije za tov |
kom |
0,80 |
|
0105.9222 |
- hibridi lake linije za uzgoj |
kom |
2,90 |
|
0105.9223 |
- brojleri teske linije utovljeni |
kg |
1,00 |
|
0105.9224 |
- pilenke lake linije uzgojene |
kom |
2,90 |
|
0105.9225 |
- izlucene kokosi lake linije |
kg |
0,50 |
|
0105.9225 |
- ostale |
kg |
0,40 |
|
0105.93 |
- kokosi vrste Gallus domesticus mase vece od 2.000
g: |
|
|
|
0105.931 |
- brojleri teske linije utovljeni |
kg |
1,00 |
|
0105.932 |
- izlucene kokosi lake linije |
kg |
0,50 |
|
0105.939 |
- ostale |
kg |
0,50 |
|
0105.99 |
- ostala: |
|
|
|
0105.999 |
- ostale: |
|
|
|
0105.9991 |
- pure, utovljene |
kg |
1,90 |
|
0105.9992 |
- patke, utovljene |
kg |
0,70 |
|
0105.9993 |
- guske, utovljene |
kg |
0,85 |
|
0105.9999 |
- ostala |
kg |
0,50 |
02.01. |
|
Govedje meso, svjeze ili rashladjeno |
|
|
|
0201.1 |
- trupovi i polovice |
|
|
|
0201.101 |
- teleci |
kg |
2,00 |
|
0201.102 |
- juneci |
kg |
1,90 |
|
0201.103 |
- goveci |
kg |
1,90 |
|
0201.109 |
- ostale: |
kg |
1,90 |
|
0201.2 |
- ostali komadi s kostima: |
|
|
|
0201.201 |
- teleci |
kg |
2,00 |
|
0201.202 |
- juneci |
kg |
1,20 |
|
0201.2021 |
- kompenzirane cetvrtine |
kg |
1,90 |
|
0201.2022 |
- prednje cetvrtine |
kg |
1,80 |
|
0201.2023 |
- straznje cetvrtine |
kg |
2,00 |
|
0201.203 |
- govedji |
|
|
|
0201.2031 |
- kompenzirane cetvrtine |
kg |
2,00 |
|
0201.2032 |
- prednje cetvrtine |
kg |
1,70 |
|
0201.2033 |
- straznje cetvrtine |
kg |
2,00 |
|
0201.2039 |
- ostali |
kg |
1,20 |
|
0201.209 |
- ostali |
kg |
1,20 |
|
0201.30 |
- bez kostiju |
|
|
|
0201.301 |
- telece |
kg |
2,00 |
|
0201.302 |
- junece |
kg |
2,30 |
|
0201.303 |
- govedje |
kg |
2,00 |
|
0201.309 |
- ostali |
kg |
1,50 |
02.02. |
|
Govedje meso, smrznuto: |
|
|
|
0202.10 |
- trupovi i polovice: |
|
|
|
0202.101 |
- teleci |
kg |
1,60 |
|
0202.102 |
- juneci |
kg |
1,40 |
|
0202.103 |
- govedji |
kg |
1,00 |
|
0202.109 |
- ostali |
kg |
1,00 |
|
0202.20 |
- ostali komadi s kostima: |
|
|
|
0202.201 |
- teleci |
kg |
1,80 |
|
0202.202 |
- juneci |
kg |
1,20 |
|
0202.2021 |
- kompenzirane cetvrtine |
kg |
1,50 |
|
0202.2022 |
- prednje cetvrtine |
kg |
1,50 |
|
0202.2023 |
- straznje cetvrtine |
kg |
1,80 |
|
0202.2029 |
- ostali |
kg |
1,40 |
|
0202.203 |
- govedji: |
|
|
|
0202.2031 |
- kompenzirane cetvrtine |
kg |
1,00 |
|
0202.2032 |
- prednje cetvrtine |
kg |
0,90 |
|
0202.2033 |
- straznje cetvrtine |
kg |
1,10 |
|
0202.2039 |
- ostali |
kg |
1,00 |
|
0202.209 |
- ostali |
kg |
1,00 |
|
0202.30 |
- bez kostiju: |
|
|
|
0202.301 |
- telece |
kg |
2,00 |
|
0202.302 |
- junece |
kg |
1,60 |
|
0202.303 |
- govedje |
kg |
1,20 |
02.03. |
|
Svinjsko meso, svjeze rashladjeno ili smrznuto |
|
|
|
0203.1 |
- svjeze ili rashladjeno |
|
|
|
0203.11 |
- trupovi i polovice: |
|
|
|
0203.111 |
-oguljene obezmascene polovice |
kg |
1,00 |
|
0203.112 |
- polovice EU obrade |
kg |
0,70 |
|
0203.119 |
- ostalo |
kg |
0,70 |
|
0203.12 |
- butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima: |
|
|
|
0203.121 |
- butovi |
kg |
1,00 |
|
0203.122 |
- lopatice bez masnoce |
kg |
0,80 |
|
0203.123 |
- lopatice s masnocom i kozom |
kg |
0,80 |
|
0203.129 |
- ostali: |
kg |
0,70 |
|
0203.19 |
- ostalo: |
|
|
|
0203.191 |
- slanina prosarana mesom |
kg |
0,20 |
|
0203.192 |
- svinjski obresci |
kg |
0,70 |
|
0203.193 |
- kare bez masnoce |
kg |
0,80 |
|
0203.194 |
- kare s kozom i masnocom |
kg |
0,70 |
|
0203.195 |
- vrat bez masnoce |
kg |
0,70 |
|
0203.196 |
- butovi bez kostiju |
kg |
0,90 |
|
0203.197 |
- lopatice bez kostiju |
kg |
0,70 |
|
0203.199 |
- ostalo |
kg |
0,50 |
|
0203.2 |
- smrznuto: |
|
|
|
0203.21 |
- trupovi i polovice |
kg |
0,70 |
|
0203.22 |
- butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima |
|
|
|
0203.221 |
- butovi |
kg |
0,90 |
|
0203.222 |
- lopatice bez masnoce |
kg |
0,60 |
|
0203.223 |
- lopatice s masnocama i kozom |
kg |
0,50 |
|
0203.229 |
- ostali |
kg |
0,50 |
|
0203.29 |
- ostalo: |
|
|
|
0203.291 |
- slanina prosarana mesom |
kg |
0,60 |
|
0203.292 |
- svinjski obresci |
kg |
0,50 |
|
0203.293 |
- kare bez masnoce |
kg |
0,80 |
|
0203.294 |
- kare s kozom i masnocom |
kg |
0,60 |
|
0203.295 |
- vrat bez masnoce |
kg |
0,60 |
|
0203.296 |
- butovi bez kostiju |
kg |
0,90 |
|
0203.297 |
- lopatice bez kostiju |
kg |
0,50 |
|
0203.299 |
- ostali |
kg |
0,40 |
02.04. |
|
Ovcije ili kozje meso, svjeze, rashladjeno ili smrznuto
|
|
|
|
0204.10 |
- janjeci trupovi i polovice, svjezi ili rashladjeni |
kg |
2,00 |
|
0204.2 |
- ostalo ovcije meso, svjeze ili rashladjeno: |
|
|
|
0204.21 |
- trupovi i polovice |
kg |
2,00 |
|
0204.22 |
- ostali komadi s kostima |
kg |
2,00 |
|
0204.23 |
- bez kostiju |
kg |
2,00 |
|
0204.30 |
- janjeci trupovi i polovice, smrznuti |
kg |
2,00 |
|
0204.4 |
- ostalo ovcje meso, smrznuto: |
|
|
|
0204.41 |
- trupovi i polovice |
kg |
1,90 |
|
0204.42 |
- ostali komadi s kostima |
kg |
1,90 |
|
0204.43 |
- bez kostiju |
kg |
1,90 |
|
0204.50 |
- kozje meso |
kg |
1,90 |
02.07. |
|
Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar. br. 01.05.
svjezi rashladjeni ili smrznuti |
|
|
|
0207.1 |
- od kokosi vrste Gallus domesticus |
|
|
|
0207.11 |
- neisjeceno na komade, svijeze ili rashladjeno: |
|
|
|
0207.111 |
- pilece |
kg |
1,50 |
|
0207.119 |
- ostalo |
kg |
0,80 |
|
0207.12 |
- neisjeceno na komade, smrznuto: |
|
|
|
0207.121 |
- pilece |
kg |
1,50 |
|
0207.129 |
- ostalo |
kg |
0,30 |
|
0207.13 |
- isjeceno na komade i jestivi otpaci, svjezi ili
rashladjeni: |
|
|
|
0207.131 |
- file od pilica |
kg |
2,50 |
|
0207.132 |
- ostalo od pilica |
kg |
2,00 |
|
0207.139 |
- ostalo |
kg |
0,30 |
|
0207.14 |
- isjeceno na komade i jestivi otpaci, smrznuti: |
|
|
|
0207.141 |
- file od pilica |
kg |
2,50 |
|
0207.142 |
- ostalo od pilica |
kg |
1,30 |
|
0207.143 |
- jetra |
kg |
1,00 |
|
0207.149 |
- ostalo |
kg |
0,20 |
|
0207.2 |
- od pure: |
|
|
|
0207.24 |
- neisjeceno na komade, svjeze ili rashladjeno: |
kg |
2,00 |
|
0207.25 |
- neisjeceno na komade smrznuto |
kg |
1,50 |
|
0207.26 |
- isjeceno na komade i jestivi otpaci, svjezi ili
rashladjeni: |
|
|
|
0207.261 |
- file |
kg |
2,00 |
|
0207.269 |
- ostalo |
kg |
1,20 |
|
0207.27 |
- isjeceno na komade i jestivi otpaci, smrznuti: |
|
|
|
0207.271 |
- file |
kg |
1,60 |
|
0207.272 |
- jetra |
kg |
1,20 |
|
0207.279 |
- ostalo |
kg |
0,30 |
|
0207.3 |
- od patke, guske i biserke: |
|
|
|
0207.32 |
- neisjeceno na komade svjeze ili rashladjeno: |
|
|
|
0207.321 |
- od patke |
kg |
2,30 |
|
0207.329 |
- od ostalih |
kg |
1,70 |
|
0207.33 |
- neisjeceno na komade, smrznuto: |
|
|
|
0207.331 |
- od patke |
kg |
1,60 |
|
0207.339 |
- od ostalih |
kg |
1,60 |
|
0207.34 |
- masna jetra, svjeza ili rashladjena |
kg |
1,40 |
|
0207.35 |
- ostalo, svjeze ili rashladjeno |
kg |
1,40 |
|
0207.36 |
- ostalo, smrznuto: |
|
|
|
0207.361 |
- jetra |
kg |
1,40 |
|
0207.369 |
- ostalo |
kg |
1,40 |
02.09. |
|
|
|
|
|
0209.00 |
Svinjska slanina i salo ocisceni od mesa i salo peradi,
neotopljeni niti drugacije ekstrahirani, svjezi, rashladjeni, smrznuti,
soljeni u salamuri, suseni ili dimljeni |
|
|
|
0209.001 |
- svinjska slanina i salo |
kg |
0,70 |
|
0209.009 |
- ostalo |
kg |
0,70 |
02.10 |
|
Meso, jestivi mesni i drugi klaonicni proizvodi, soljeni,
u salamuri, suseni ili dimljeni, jestivo brasno i prah od mesa ili
od drugih klaonicnih proizvoda: |
|
|
|
0210.1 |
- svinjsko meso: |
|
|
|
0210.11 |
- butovi, lopatice i drugi komadi od njih, s kostima |
kg |
2,60 |
|
0210.12 |
- trbusna (slanina i prosarana mesom) i komadi od
nje |
kg |
2,00 |
|
0210.19 |
- ostalo |
kg |
2,00 |
|
0210.20 |
- govedje meso |
kg |
1,50 |
|
0210.90 |
- ostalo |
kg |
1,10 |
15.07. |
|
Sojino ulje i njegove frakcije, rafinirani ili nerafinirani,
ali kemiski nemodificirani |
|
|
|
1507.10 |
- sirovo ulje, ukljucujuci degumirano(bez smole) |
kg |
|
|
1507.90 |
- ostalo |
kg |
|
|
1.507.901 |
- rafinirano pakirano do 25 litara |
kg |
0,73 |
|
1.507.909 |
- ostalo |
kg |
0,67 |
15.09. |
|
Maslinovo ulje(dobiveno mehanickim postupkom) i njegove
frakcij, rafinirani ili narafinirani, ali kemijski nemodificirani |
|
|
|
1509.10 |
- iz prvog presanja |
kg |
|
|
1.509.101 |
- pakirano do 25 litara |
kg |
1,56 |
|
1.509.109 |
- ostalo |
kg |
0,40 |
|
1509.90 |
- ostalo |
kg |
|
|
1.509.901 |
- pakirano do 25 litara |
kg |
1,56 |
|
1.509.909 |
- ostalo |
kg |
0,40 |
15.10 |
|
Maslinova ulja ostala dobivena solventnom ekstrakcijom
i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani ali kemijski nemodificirani,
ukljucujuci mjesavine tih ulja ili frakcija s uljima ili frakcijama
iz tar. br. 15.09 |
|
|
|
1.510.001 |
- pakirano do 25 litara |
kg |
0,60 |
|
1.510.009 |
- ostalo |
kg |
0,40 |
15.12 |
|
Ulje od sjemena suncokreta, safranke i pamuka i njihove
frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodificirani
|
|
|
|
1512.1 |
- ulje od suncokreta i safranke i njihove frakcije
|
kg |
|
|
1512.11 |
-ostalo |
kg |
|
|
1512.19 |
- ostalo |
kg |
|
|
1.512.191 |
- pakirano do 25 litara |
kg |
0,70 |
|
1.512.199 |
- ostalo |
kg |
0,67 |
15.14 |
|
Ulje od repice ili ulje od gorusice i njihove frakcije
rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodicirani |
|
|
|
151.410 |
- sirovo ulje |
kg |
|
|
1.514.101 |
- od repice |
kg |
|
|
1.514.102 |
- od gorusice |
kg |
|
|
1.514.90 |
- ostalo |
kg |
|
|
1.514.901 |
- od repice |
kg |
|
|
15.149.011 |
- rafinirano pakovano do 25 litara |
kg |
0,70 |
|
15.149.019 |
- ostalo |
kg |
0,67 |
|
15.14.909 |
- od gorusice |
kg |
|
|
15.149.091 |
- rafinirano pakovano do 25 litara |
kg |
0,70 |
|
15.149.099 |
- ostalo |
kg |
0,67 |
15.15 |
|
Ostale biljne masti i ulja, nehlapljivi (ukljucujuci
jojoba ulje) i njihove frakcije, rafinirani i nerafinirani, ali
kemiski nemodificirani |
|
|
|
1515.2 |
- kukuruzovo ulje i njegove frakcije |
kg |
|
|
1515.21 |
- sirovo ulje |
kg |
|
|
1515.29 |
- ostalo |
kg |
|
|
1.515.291 |
- rafinirano pakirano do 25 litara |
kg |
0,70 |
|
1.515.299 |
- ostalo |
kg |
0,67 |
|
1515.90 |
- ostalo |
kg |
|
|
1.515.901 |
- buicno ulje |
kg |
1,41 |
|
1.515.902 |
- ostala biljna ulja |
kg |
1,41 |
|
1.515.909 |
- ostale biljne masti |
kg |
1,41 |
15.16 |
|
Masti i ulja zivotinjskog i biljnog porijekla i njihove
frakcije, djelimicno ili potpuno hidrogenirani, interesterificirani,
reesteficirani ili elaidinizirani, bez obzira jesu li rafinirani
ili nerafinirani, ali dalje nepripremljeni |
|
|
|
1516.20 |
- biljne masti i ulja i njihove frakcije |
kg |
|
|
1.516.209 |
- ostalo |
kg |
1,56 |
15.17 |
|
Margarin: jestive mjesavine ili preparati masti ili
ulja zivotinjskog porijekla ili od frakcija razlicitih masti ili
ulja iz ove glave, osim jestivih masti i ulja i njihovih frakcija
iz tar. br. 15.16 |
|
|
|
1517.10 |
- margarin iskljucujuci tekuci margarin |
|
|
|
1.517.101 |
- industrijski margarin |
kg |
0,70 |
|
1.517.102 |
- stolni |
kg |
0,70 |
|
1.517.103 |
- mazivni |
kg |
1,20 |
|
1.517.109 |
- ostalo |
kg |
0,70 |
|
1.517.90 |
- ostalo |
kg |
|
|
1.517.901 |
- mijesano biljno ulje pakirano do 25 litara |
kg |
0,80 |
|
1.517.902 |
- mijesano biljno ulje pakirano preko 25 litara |
kg |
0,74 |
|
1.517.903 |
- mlijecne biljne masti |
kg |
|
|
15.179.039 |
- ostalo |
kg |
0,67 |
|
1.517.904 |
- biljni mrs |
kg |
0,67 |
|
1.517.905 |
- proizvodi srodni margarinu s najmanje 40% masnoce |
kg |
1,20 |
|
1.517.909 |
- ostalo |
kg |
0,67 |
16.01 |
|
|
|
|
|
1601.00 |
Kobasice i slicni proizvodi, od mesa, od drugih klaonicnih
jestivih proizvoda ili od krvi; slozeni prehrambeni proizvodi na
osnovi tih proizvoda: |
|
|
|
1601.001 |
- trajni |
kg |
2,70 |
|
1601.002 |
- polutrajni |
kg |
2,20 |
|
1601.009 |
- ostalo |
kg |
2,60 |
16.02 |
|
Ostali pripremljeni i konzervirani proizvodi od mesa,
od drugih klaonicnih proizvoda ili od krvi |
|
|
|
1602.10 |
- homogenizirani proizvodi |
kg |
2,60 |
|
1602.20 |
- od jetre bilo koje zivotinje |
kg |
2,30 |
|
1602.3 |
- od peradi iz tar. br. 01.05: |
|
|
|
1062.31 |
- pureci: |
|
|
|
1602.311 |
- trajni |
kg |
3,20 |
|
1602.312 |
- polutrajni |
kg |
3,20 |
|
1602.313 |
- smrznuti |
kg |
2,90 |
|
1602.32 |
- od kokosi vrste Gallus domesticus |
|
|
|
1602.321 |
- pilecni trajni |
kg |
3,00 |
|
1602.322 |
- pileci polutrajni |
kg |
3,00 |
|
1602.323 |
- pileci smrznuti |
kg |
2,30 |
|
1602.329 |
- ostali |
kg |
2,30 |
|
1602.39 |
- ostalo |
kg |
2,30 |
|
1602.4 |
- svinjski: |
|
|
|
1602.41 |
- butovi i komadi butova |
kg |
2,60 |
|
1602.42 |
- lopatice i komadi lopatica |
kg |
2,60 |
|
1062.49 |
- ostalo, ukljucujuci mjesavine |
kg |
2,60 |
|
1602.50 |
- govedji |
kg |
1,70 |
|
1602.90 |
- ostalo, ukljucujuci preradjevine od krvi bilo kojih
zivotinja |
kg |
1,90 |
|
04.01.10 |
Mlijeko s udjelom masti do 1% (rinfuza) |
lit. |
0,00 |
|
04.01.10 |
Mlijeko s udjelom masti od 1% pak. do 2 lit. |
lit. |
0,25 |
|
04.01.20 |
Mlijeko sa udijl. masti vise od 1% do 6% pak. do 2
lit. |
lit. |
0,20 |
|
0401.30 |
- s udjelom masti vise od 6% po masi: |
|
|
|
401.301 |
--- vrhnje upakovano do 1,0 lit |
lit. |
0,60 |
|
401.309 |
--- ostalo upakovano do 1,0 lit |
lit. |
0,60 |
04.02 |
|
|
|
|
|
0.40.22 |
Mlijeko u prahu |
kg |
0,60 |
|
04.03 |
Mlacanica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt, kefir,
i ostalo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje, koncentrirani
ili nekoncentrirani sa udjelom dodatnog secera ili drugih tvari
za zasladjivanje, aromatizirani ili sa dodatnim vocem ili kakaom: |
|
|
|
0403.10 |
- jogurt |
lit. |
0,40 |
|
0403.90 |
- ostalo |
lit. |
0,40 |
04.05 |
|
|
|
|
|
405.001 |
Svjezi maslac pakovan do 250 gr |
kg |
0,80 |
04.07 |
|
|
|
|
|
04.07.001 |
Kokosija jaja |
kom |
0,04 |
|
04.07.002 |
Kokosija jaja za priplod |
kom |
0,08 |
|
04.07.005 |
Kokosija jaja ostala |
kom |
0,04 |
07.01 |
|
|
|
|
|
07.01.90 |
Krompir merkantilni |
kg |
0,30 |
07.03 |
|
|
|
|
|
07.03.10 |
Crveni luk i alma |
kg |
0,30 |
07.04 |
|
Kupus |
kg |
0,20 |
08.06 |
|
|
|
|
|
08.06.10 |
Grozdje svjeze |
kg |
0,30 |
08.08 |
|
|
|
|
|
08.08.10 |
Jabuke |
kg |
0,20 |
|
08.08.20 |
Kruske i dunje |
kg |
0,20 |
08.09 |
|
|
|
|
|
08.09.40 |
Sljive |
kg |
0,30 |
09.01 |
|
Kava, przena ili neprzena ili bez kofeina; kavina
ljuske i opne; zamjene kave koje sadrze kavu u bilo kojem postotku |
|
|
|
09.01.00 |
- Kava pakovana 0,10-2 kg |
kg |
1,00 |
|
09.02.21 |
- Kava przena s kofeinom |
kg |
1,20 |
09.04 |
|
Papar roda Piper; duha, drobljena, ili mljevena paprika
Caocicum ili roda Pimenta |
|
|
|
09.04.1 |
- Papar: |
|
|
|
09.04.11 |
-- nedrobljeni i nemljeven, upakovan u komercijalno
pakovanje do 100 gr |
kg |
5,00 |
|
09.04.12 |
-- drobljen i mljeven, upakovan u komercijalno pakovanje
do 100 gr |
kg |
5,00 |
|
09.04.20 |
Paprika roda Capsicim ili roda Pimenta suha, drobljena
ili mljevena upakovana u komercijalno pakovanje do 500 gr |
kg |
2,00 |
10.03 |
|
|
|
|
|
1.003.00 |
Jecam |
kg |
|
|
1.003.001 |
Sjemenski |
kg |
|
|
1.003.002 |
Pivarski |
kg |
0,06 |
|
1.003.003 |
Za stocnu hranu |
kg |
0,06 |
|
1.003.009 |
Ostali |
kg |
0,06 |
10.06 |
|
Riza |
|
|
|
10.06.30 |
- Riza polublasirana ili blansirana, polirana ili
glazirana: |
|
|
|
10.06.301 |
-- polubijela i bijela pakovana do 2.00 kg |
kg |
0,20 |
|
10.06.309 |
-- polirana i glazirana pakovana do 2,00 kg |
kg |
0,20 |
11.01 |
|
|
|
|
|
11.01.001 |
Psenicno brasno |
kg |
0,20 |
11.02 |
|
|
|
|
|
11.02.20 |
Kukuruzno brasno |
kg |
0,20 |
11.03 |
|
|
|
|
|
11.03.1 |
Prekrupa i krupica: |
|
|
|
11.03.11 |
-- psenicna |
kg |
0,18 |
|
11.03.13 |
--kukuruzna |
kg |
0,17 |
11.06 |
|
Brasno i krupica od susenog mahunastog povrca koje
se svrstava u tarifni br. 07.13., od sagao korjenja ili gomolja
iz tarifnog broja 07.13, od sagao, korjena ili gomolja iz tarifnog
br. 07.14, brasno, krupica ili prah od proizvoda iz glave 8 |
|
|
11.07. |
|
Slad, przeni, neprzeni |
|
|
|
110.710 |
Slad, neprzeni |
kg |
0,06 |
|
11.06.301 |
--- Brasno kokosovog oraha pakovano u komercijalno
pakovanje do 100 gr. |
kg |
3,00 |
12.11 |
|
Bilje i dijelovi bilja (ukljucujuci sjemenje i plodove),
svjeze ili suseno, rezano ili cijelo, drobljeno ili mljeveno, vrste
koje se prvenstveno upotrebljavaju u parfimeriji, farmaciji (za
sirovine pri otkupu kao ljekobilje) |
|
|
|
12.11.901 |
--- Kamilica pakovana do 100 gr. |
kg |
10,00 |
|
12.11.904 |
--- Menta pakovano do 100 gr |
kg |
10,00 |
|
12.11.905 |
--- Lipov cvijet pakovan do 100 gr |
kg |
10,00 |
|
12.11.909 |
--- Ostalo (sipurak, vocni cajevi i sl.) pak dkg do
100 gr. |
kg |
10,00 |
17.01 |
|
Secer od secerne trske i secerne repe kemijski cista
saharoza u krutom stanju: |
|
|
|
1701.1 |
sirovi secer bez dodatnih tvari za aromatizaciju
ili za bojenje |
kg |
|
|
17.01.11 |
Secer od secerne trske |
kg |
|
|
17.01.12 |
Secer od secerne repe |
kg |
|
|
1701.9 |
- Ostalo |
kg |
|
|
17.01.91 |
-- Sa dodatnim tvarima za aromatizaciju ili za bojenje
|
kg |
|
17.01 |
|
Secer pakiran od 1 do 25 kilograma |
kg |
0,20 |
|
17.01.991 |
Secer od secerne trske ili repe, rafinirani |
kg |
|
17.04 |
|
Proizvodi od secera (ukljucujuci bijelu cokoladu)
bez kakaoa |
|
|
|
17.04.909 |
--- Ostalo (rahat lokum, zele i sl.) |
kg |
0,70 |
18.05 |
|
Kakao u prahu, bez dodatnog secera i drugih tvari
za zasladjivanje (odnosi se samo za pakovanje do 1 kg) |
kg |
1,00 |
18.06 |
|
Cokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrze
kakao |
|
0,50 |
|
18.06.20 |
- Ostali proizvodi u blokovima mase vece od 2 kg |
kg |
0,90 |
|
18.06.3 |
- Ostalo, u plocama i sipkama: |
|
|
|
18.06.31 |
-- Punjeni |
kg |
1,80 |
|
18.06.32 |
-- Nepunjeni |
kg |
1,80 |
|
18.06.90 |
- Ostalo (kakao kremovi) |
kg |
1,80 |
19.02 |
|
Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena (mesom
ili drugim tvarima) ili drugacije pripremljena kao sto su spageti,
makaroni, rezanci, lazanji, njoki, ravioli, kaneloni, kuskus, pripremljeni
ili nepripremljeni: |
|
|
|
19.02.1 |
- Tjestenina nekuhana i nepunjena niti drugacije pripremljena: |
|
|
|
19.02.11 |
-- S dodatkom jaja |
kg |
0,50 |
|
19.02.19 |
-- Ostala |
kg |
0,50 |
19.05 |
|
|
|
|
|
19.05.20 |
- Medenjaci zacinjeni djumbirom i sl. |
kg |
0,60 |
|
19.05.30 |
- Slatki biskvit, vafli i oblate |
kg |
1,50 |
|
19.05.90 |
- Kukuruzni flips |
kg |
1,60 |
20.01 |
|
|
|
|
|
20.01.10 |
- Krastavci i kornisoni |
|
|
|
20.01.901 |
--- Paprika |
kg |
0,20 |
|
20.01.909 |
- Ostalo (mijesana salata i cvekla) |
kg |
0,40 |
20.02 |
|
|
|
|
|
20.02.90 |
Rajcice pakovane do 1 kg |
kg |
0,40 |
20.05 |
|
|
|
|
|
20.05.20 |
- Krompir (cips) |
kg |
1,00 |
|
20.05.90 |
- Ostalo povrce i mjesavine povrca (dzuvec) |
kg |
0,20 |
20.07 |
|
Dzemovi, vocni zelei, marmelade, vocni pirei i vocne
paste dobiveni ukuhavanjem s dodavanjem ili bez dodavanja secera
ili drugih zasladzivaca |
|
|
|
20.07.99 |
-- Ostalo: |
|
|
|
20.07.991 |
--- Sljivov pekmez |
kg |
0,40 |
|
20.07.992 |
--- Dzemovi |
kg |
0,40 |
|
20.07.999 |
--- Ostalo (marmelade i vocni sirupi) |
kg |
0,40 |
20.08 |
|
|
|
|
|
20.08.11 |
-- Kikiriki (odnosi se samo na pakovani przeni i neprzeni,
vakumirani i nevakumirani), u pak. do 200 gr. |
kg |
1,00 |
20.09 |
|
|
|
|
|
20.09.1 |
- Sok od narandje |
lit. |
0,30 |
|
20.09.2 |
- Sok od grape-fruit |
lit. |
0,30 |
|
20.09.3 |
- Sok od ostalih agruma |
lit. |
0,30 |
|
20.09.4 |
- Sok od ananasa |
kg |
0,30 |
|
20.09.7 |
- Sok od jabuka |
kg |
0,30 |
|
20.09.8 |
- Sok od ostalog voca i povrca |
lit. |
0,30 |
|
20.09.9 |
- Mjesavine sokova |
lit. |
0,30 |
21.02 |
|
|
|
|
|
21.02.102 |
- Aktivni kvasci za mijesanje upakovani do 1 kg |
kg |
1,50 |
|
21.02.30 |
- Pripremljeni praskovi za peciva i za proizvodnju
kruha u industrijskim pekarama |
kg |
1,50 |
21.04 |
|
|
|
|
|
21.04.10 |
- Juhe i guste juhe i preparati za te proizvode |
kg |
1,00 |
21.05 |
|
|
|
|
|
21.05.00 |
Sladoled sa dodatkom ili bez dodatka kakaoa |
kg |
1,50 |
21.06 |
|
|
|
|
|
21.06.903 |
--- Preparati za kolace i pudinge (slag pjena, slag
kremovi i dr.) |
kg |
1,20 |
22.01 |
|
|
|
|
|
22.01.10 |
- Mineralna voda i gazirana voda |
lit. |
0,20 |
22.02 |
|
|
|
|
|
22.02.10 |
- Voda, ukljucujuci mineralnu vodu i gaziranu vodu
sa dodatkom secera ili drugih sredstava za zasladjivanje ili aromatizaciju |
lit. |
0,20 |
22.03 |
|
|
|
|
|
22.03.00 |
Pivo dobiveno od slada |
lit. |
0,40 |
22.04 |
|
|
|
|
|
22.04.211 |
--- Stolno vino |
lit. |
0,70 |
|
22.04.212 |
--- Kvalitetno vino |
lit. |
0,90 |
|
22.04.291 |
--- Ostalo vino |
lit. |
0,60 |
22.08 |
|
|
|
|
|
22.08.20 |
- Alkoholna pica dobivena destilacijom vina, kljuka
ili komovice od grozdja ili destilacijom drugog voca |
lit. |
1,00 |
23.09 |
|
|
|
|
|
23.09.901 |
--- Kompletne krmne smjese i superkoncentrati za prehranu
peradi, ribe i stoke |
kg |
0,15 |
|
23.09.902 |
--- Stocna hrana obogacena melasom, tropom, ugljenim
hidratima, vitaminima, mineralima i sl. |
kg |
0,15 |
III
Sredstva ostvarena naplatom posebne pristojbe na uvezene
poljoprivredne i prehrambene proizvode iz tocke II ove odluke prihod
su proracuna Federacije Bosne i Hercegovine.
Sredstva iz stavka 1. ove tocke koriste se za unapredjivanje poljoprivredne
proizvodnje Federacije Bosne i Hercegovine prema programu Vlade Federacije
Bosne i Hercegovine.
IV
Posebna pristojba na uvezene poljoprivredne i prehrambene
proizvode iz tocke II ove odluke, obracunava se i naplacuje sukladno
odredbama Carinskog zakona ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 2/95,
9/96 i 18/96).
V
Ova ce se odluka primjenjivati do 31. prosinca 1997.
VI
Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u
"Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 149/97
27. augusta /kolovoza 1997. godine
Sarajevo
Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.
|