Na temelju clanka 1. stavak 2. Zakona o posebnoj pristojbi na uvezenu robu ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 2/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O ODREDJIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PRI NJIHOVOM UVOZU U 1997. GODINI PLACA POSEBNA PRISTOJBA I O VISINI TE PRISTOJBE

I

Ovom odlukom, radi ostvarivanja uskladjenih odnosa u platnoj bilanci s inozemstvom i zastiti domace proizvodnje, odredjuju se poljoprivredni i prehrambeni proizvodi za koje ce se pri uvozu u 1997. godini, placati posebna pristojba i visina te pristojbe.

II

Utvrdjuje se visina posebne pristojbe na uvezene poljoprivredne i prehrambene proizvode.

Tarifni broj
Carinske tarife
Tarifna oznaka
NAZIV
Mjerna jedinica
Svota posebne
pristojbe u DEM po
mjernoj jedinici
01.01
101.191
Konji za klanje
kg
0,8
01.02.
Zive zivotinje, vrsta goveda
0102.10
- ciste pasmine za rasplod
0102.102
- krave
kg
0,00
0102.90
- ostale:
0102.901
- bikovi
kg
0,70
0102.902
- volovi
kg
0,80
0102.903
- krave
kg
0,80
0102.904
- junad za tov, mase od 200-280 kg
kg
0,80
0102.905
- junad utovljena, mase vise od 280-450 kg
kg
0,90
0102.906
- junad, ostala
kg
0,90
0102.909
- ostale:
kg
0,90
01.03   Svinje, zive    
  0103.9 - ostale:    
  0103.91 - mase manje od 51 kg kg 0,50
  0103.912 - mesnate za klanje kg 0,50
  0103.913 - masne za klanje kg 0,50
  0103.919 - ostale    
  0103.92 - mase 51 kg ili vece   0,50
  0103.922 - mesnate za klanje kg 0,50
  0103.923 - masne za klanje kg 0,50
  0103.929 - ostale kg 0,50
01.04.   Ovce i koze, zive    
  0104.1 - ovce    
  0104.102 - za klanje kg 1,50
  0104.109 - janjad, ostala kg 1,50
  0104.20 - koze    
  0104.202 - za klanje kg 1,60
  0104.209 - jarad, ostala kg 1,60
01.05.   Domaca perad ziva (kokosi vrste Gallus Domesticus, patke, guske, pure i biserke)    
  0105.1 - mase do 185 g:    
  0105.11 - pilici vrste Gallus domesticus:    
  0105.119 - ostali:    
  0105.1191 - hibridi teske linije za tov kom 0,40
  0105.1192 - hibridi lake linije za uzgoj kom 0,70
  0105.12 - purici:    
  0105.122 - za tov kg 0,80
  0105.19 - ostala:    
  0105.191 - pacici:    
  0105.1912 - za tov kg 0,00
  0105.192 - guscici:    
  0105.1922 - za tov kg 0,00
  0105.92 - kokosi vrste Gallus domesticus mase do 2.000 g:    
  0105.922 - ostale:    
  0105.9221 - hibridi teske linije za tov kom 0,80
  0105.9222 - hibridi lake linije za uzgoj kom 2,90
  0105.9223 - brojleri teske linije utovljeni kg 1,00
  0105.9224 - pilenke lake linije uzgojene kom 2,90
  0105.9225 - izlucene kokosi lake linije kg 0,50
  0105.9225 - ostale kg 0,40
  0105.93 - kokosi vrste Gallus domesticus mase vece od 2.000 g:    
  0105.931 - brojleri teske linije utovljeni kg 1,00
  0105.932 - izlucene kokosi lake linije kg 0,50
  0105.939 - ostale kg 0,50
  0105.99 - ostala:    
  0105.999 - ostale:    
  0105.9991 - pure, utovljene kg 1,90
  0105.9992 - patke, utovljene kg 0,70
  0105.9993 - guske, utovljene kg 0,85
  0105.9999 - ostala kg 0,50
02.01.   Govedje meso, svjeze ili rashladjeno    
  0201.1 - trupovi i polovice    
  0201.101 - teleci kg 2,00
  0201.102 - juneci kg 1,90
  0201.103 - goveci kg 1,90
  0201.109 - ostale: kg 1,90
  0201.2 - ostali komadi s kostima:    
  0201.201 - teleci kg 2,00
  0201.202 - juneci kg 1,20
  0201.2021 - kompenzirane cetvrtine kg 1,90
  0201.2022 - prednje cetvrtine kg 1,80
  0201.2023 - straznje cetvrtine kg 2,00
  0201.203 - govedji    
  0201.2031 - kompenzirane cetvrtine kg 2,00
  0201.2032 - prednje cetvrtine kg 1,70
  0201.2033 - straznje cetvrtine kg 2,00
  0201.2039 - ostali kg 1,20
  0201.209 - ostali kg 1,20
  0201.30 - bez kostiju    
  0201.301 - telece kg 2,00
  0201.302 - junece kg 2,30
  0201.303 - govedje kg 2,00
  0201.309 - ostali kg 1,50
02.02.   Govedje meso, smrznuto:    
  0202.10 - trupovi i polovice:    
  0202.101 - teleci kg 1,60
  0202.102 - juneci kg 1,40
  0202.103 - govedji kg 1,00
  0202.109 - ostali kg 1,00
  0202.20 - ostali komadi s kostima:    
  0202.201 - teleci kg 1,80
  0202.202 - juneci kg 1,20
  0202.2021 - kompenzirane cetvrtine kg 1,50
  0202.2022 - prednje cetvrtine kg 1,50
  0202.2023 - straznje cetvrtine kg 1,80
  0202.2029 - ostali kg 1,40
  0202.203 - govedji:    
  0202.2031 - kompenzirane cetvrtine kg 1,00
  0202.2032 - prednje cetvrtine kg 0,90
  0202.2033 - straznje cetvrtine kg 1,10
  0202.2039 - ostali kg 1,00
  0202.209 - ostali kg 1,00
  0202.30 - bez kostiju:    
  0202.301 - telece kg 2,00
  0202.302 - junece kg 1,60
  0202.303 - govedje kg 1,20
02.03.   Svinjsko meso, svjeze rashladjeno ili smrznuto    
  0203.1 - svjeze ili rashladjeno    
  0203.11 - trupovi i polovice:    
  0203.111 -oguljene obezmascene polovice kg 1,00
  0203.112 - polovice EU obrade kg 0,70
  0203.119 - ostalo kg 0,70
  0203.12 - butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima:    
  0203.121 - butovi kg 1,00
  0203.122 - lopatice bez masnoce kg 0,80
  0203.123 - lopatice s masnocom i kozom kg 0,80
  0203.129 - ostali: kg 0,70
  0203.19 - ostalo:    
  0203.191 - slanina prosarana mesom kg 0,20
  0203.192 - svinjski obresci kg 0,70
  0203.193 - kare bez masnoce kg 0,80
  0203.194 - kare s kozom i masnocom kg 0,70
  0203.195 - vrat bez masnoce kg 0,70
  0203.196 - butovi bez kostiju kg 0,90
  0203.197 - lopatice bez kostiju kg 0,70
  0203.199 - ostalo kg 0,50
  0203.2 - smrznuto:    
  0203.21 - trupovi i polovice kg 0,70
  0203.22 - butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima    
  0203.221 - butovi kg 0,90
  0203.222 - lopatice bez masnoce kg 0,60
  0203.223 - lopatice s masnocama i kozom kg 0,50
  0203.229 - ostali kg 0,50
  0203.29 - ostalo:    
  0203.291 - slanina prosarana mesom kg 0,60
  0203.292 - svinjski obresci kg 0,50
  0203.293 - kare bez masnoce kg 0,80
  0203.294 - kare s kozom i masnocom kg 0,60
  0203.295 - vrat bez masnoce kg 0,60
  0203.296 - butovi bez kostiju kg 0,90
  0203.297 - lopatice bez kostiju kg 0,50
  0203.299 - ostali kg 0,40
02.04.   Ovcije ili kozje meso, svjeze, rashladjeno ili smrznuto    
  0204.10 - janjeci trupovi i polovice, svjezi ili rashladjeni kg 2,00
  0204.2 - ostalo ovcije meso, svjeze ili rashladjeno:    
  0204.21 - trupovi i polovice kg 2,00
  0204.22 - ostali komadi s kostima kg 2,00
  0204.23 - bez kostiju kg 2,00
  0204.30 - janjeci trupovi i polovice, smrznuti kg 2,00
  0204.4 - ostalo ovcje meso, smrznuto:    
  0204.41 - trupovi i polovice kg 1,90
  0204.42 - ostali komadi s kostima kg 1,90
  0204.43 - bez kostiju kg 1,90
  0204.50 - kozje meso kg 1,90
02.07.   Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar. br. 01.05. svjezi rashladjeni ili smrznuti    
  0207.1 - od kokosi vrste Gallus domesticus    
  0207.11 - neisjeceno na komade, svijeze ili rashladjeno:    
  0207.111 - pilece kg 1,50
  0207.119 - ostalo kg 0,80
  0207.12 - neisjeceno na komade, smrznuto:    
  0207.121 - pilece kg 1,50
  0207.129 - ostalo kg 0,30
  0207.13 - isjeceno na komade i jestivi otpaci, svjezi ili rashladjeni:    
  0207.131 - file od pilica kg 2,50
  0207.132 - ostalo od pilica kg 2,00
  0207.139 - ostalo kg 0,30
  0207.14 - isjeceno na komade i jestivi otpaci, smrznuti:    
  0207.141 - file od pilica kg 2,50
  0207.142 - ostalo od pilica kg 1,30
  0207.143 - jetra kg 1,00
  0207.149 - ostalo kg 0,20
  0207.2 - od pure:    
  0207.24 - neisjeceno na komade, svjeze ili rashladjeno: kg 2,00
  0207.25 - neisjeceno na komade smrznuto kg 1,50
  0207.26 - isjeceno na komade i jestivi otpaci, svjezi ili rashladjeni:    
  0207.261 - file kg 2,00
  0207.269 - ostalo kg 1,20
  0207.27 - isjeceno na komade i jestivi otpaci, smrznuti:    
  0207.271 - file kg 1,60
  0207.272 - jetra kg 1,20
  0207.279 - ostalo kg 0,30
  0207.3 - od patke, guske i biserke:    
  0207.32 - neisjeceno na komade svjeze ili rashladjeno:    
  0207.321 - od patke kg 2,30
  0207.329 - od ostalih kg 1,70
  0207.33 - neisjeceno na komade, smrznuto:    
  0207.331 - od patke kg 1,60
  0207.339 - od ostalih kg 1,60
  0207.34 - masna jetra, svjeza ili rashladjena kg 1,40
  0207.35 - ostalo, svjeze ili rashladjeno kg 1,40
  0207.36 - ostalo, smrznuto:    
  0207.361 - jetra kg 1,40
  0207.369 - ostalo kg 1,40
02.09.        
  0209.00 Svinjska slanina i salo ocisceni od mesa i salo peradi, neotopljeni niti drugacije ekstrahirani, svjezi, rashladjeni, smrznuti, soljeni u salamuri, suseni ili dimljeni    
  0209.001 - svinjska slanina i salo kg 0,70
  0209.009 - ostalo kg 0,70
02.10   Meso, jestivi mesni i drugi klaonicni proizvodi, soljeni, u salamuri, suseni ili dimljeni, jestivo brasno i prah od mesa ili od drugih klaonicnih proizvoda:    
  0210.1 - svinjsko meso:    
  0210.11 - butovi, lopatice i drugi komadi od njih, s kostima kg 2,60
  0210.12 - trbusna (slanina i prosarana mesom) i komadi od nje kg 2,00
  0210.19 - ostalo kg 2,00
  0210.20 - govedje meso kg 1,50
  0210.90 - ostalo kg 1,10
15.07.   Sojino ulje i njegove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemiski nemodificirani    
  1507.10 - sirovo ulje, ukljucujuci degumirano(bez smole) kg  
  1507.90 - ostalo kg  
  1.507.901 - rafinirano pakirano do 25 litara kg 0,73
  1.507.909 - ostalo kg 0,67
15.09.   Maslinovo ulje(dobiveno mehanickim postupkom) i njegove frakcij, rafinirani ili narafinirani, ali kemijski nemodificirani    
  1509.10 - iz prvog presanja kg  
  1.509.101 - pakirano do 25 litara kg 1,56
  1.509.109 - ostalo kg 0,40
  1509.90 - ostalo kg  
  1.509.901 - pakirano do 25 litara kg 1,56
  1.509.909 - ostalo kg 0,40
15.10   Maslinova ulja ostala dobivena solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani ali kemijski nemodificirani, ukljucujuci mjesavine tih ulja ili frakcija s uljima ili frakcijama iz tar. br. 15.09    
  1.510.001 - pakirano do 25 litara kg 0,60
  1.510.009 - ostalo kg 0,40
15.12   Ulje od sjemena suncokreta, safranke i pamuka i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodificirani    
  1512.1 - ulje od suncokreta i safranke i njihove frakcije kg  
  1512.11 -ostalo kg  
  1512.19 - ostalo kg  
  1.512.191 - pakirano do 25 litara kg 0,70
  1.512.199 - ostalo kg 0,67
15.14   Ulje od repice ili ulje od gorusice i njihove frakcije rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodicirani    
  151.410 - sirovo ulje kg  
  1.514.101 - od repice kg  
  1.514.102 - od gorusice kg  
  1.514.90 - ostalo kg  
  1.514.901 - od repice kg  
  15.149.011 - rafinirano pakovano do 25 litara kg 0,70
  15.149.019 - ostalo kg 0,67
  15.14.909 - od gorusice kg  
  15.149.091 - rafinirano pakovano do 25 litara kg 0,70
  15.149.099 - ostalo kg 0,67
15.15   Ostale biljne masti i ulja, nehlapljivi (ukljucujuci jojoba ulje) i njihove frakcije, rafinirani i nerafinirani, ali kemiski nemodificirani    
  1515.2 - kukuruzovo ulje i njegove frakcije kg  
  1515.21 - sirovo ulje kg  
  1515.29 - ostalo kg  
  1.515.291 - rafinirano pakirano do 25 litara kg 0,70
  1.515.299 - ostalo kg 0,67
  1515.90 - ostalo kg  
  1.515.901 - buicno ulje kg 1,41
  1.515.902 - ostala biljna ulja kg 1,41
  1.515.909 - ostale biljne masti kg 1,41
15.16   Masti i ulja zivotinjskog i biljnog porijekla i njihove frakcije, djelimicno ili potpuno hidrogenirani, interesterificirani, reesteficirani ili elaidinizirani, bez obzira jesu li rafinirani ili nerafinirani, ali dalje nepripremljeni    
  1516.20 - biljne masti i ulja i njihove frakcije kg  
  1.516.209 - ostalo kg 1,56
15.17   Margarin: jestive mjesavine ili preparati masti ili ulja zivotinjskog porijekla ili od frakcija razlicitih masti ili ulja iz ove glave, osim jestivih masti i ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16    
  1517.10 - margarin iskljucujuci tekuci margarin    
  1.517.101 - industrijski margarin kg 0,70
  1.517.102 - stolni kg 0,70
  1.517.103 - mazivni kg 1,20
  1.517.109 - ostalo kg 0,70
  1.517.90 - ostalo kg  
  1.517.901 - mijesano biljno ulje pakirano do 25 litara kg 0,80
  1.517.902 - mijesano biljno ulje pakirano preko 25 litara kg 0,74
  1.517.903 - mlijecne biljne masti kg  
  15.179.039 - ostalo kg 0,67
  1.517.904 - biljni mrs kg 0,67
  1.517.905 - proizvodi srodni margarinu s najmanje 40% masnoce kg 1,20
  1.517.909 - ostalo kg 0,67
16.01        
  1601.00 Kobasice i slicni proizvodi, od mesa, od drugih klaonicnih jestivih proizvoda ili od krvi; slozeni prehrambeni proizvodi na osnovi tih proizvoda:    
  1601.001 - trajni kg 2,70
  1601.002 - polutrajni kg 2,20
  1601.009 - ostalo kg 2,60
16.02   Ostali pripremljeni i konzervirani proizvodi od mesa, od drugih klaonicnih proizvoda ili od krvi    
  1602.10 - homogenizirani proizvodi kg 2,60
  1602.20 - od jetre bilo koje zivotinje kg 2,30
  1602.3 - od peradi iz tar. br. 01.05:    
  1062.31 - pureci:    
  1602.311 - trajni kg 3,20
  1602.312 - polutrajni kg 3,20
  1602.313 - smrznuti kg 2,90
  1602.32 - od kokosi vrste Gallus domesticus    
  1602.321 - pilecni trajni kg 3,00
  1602.322 - pileci polutrajni kg 3,00
  1602.323 - pileci smrznuti kg 2,30
  1602.329 - ostali kg 2,30
  1602.39 - ostalo kg 2,30
  1602.4 - svinjski:    
  1602.41 - butovi i komadi butova kg 2,60
  1602.42 - lopatice i komadi lopatica kg 2,60
  1062.49 - ostalo, ukljucujuci mjesavine kg 2,60
  1602.50 - govedji kg 1,70
  1602.90 - ostalo, ukljucujuci preradjevine od krvi bilo kojih zivotinja kg 1,90
  04.01.10 Mlijeko s udjelom masti do 1% (rinfuza) lit. 0,00
  04.01.10 Mlijeko s udjelom masti od 1% pak. do 2 lit. lit. 0,25
  04.01.20 Mlijeko sa udijl. masti vise od 1% do 6% pak. do 2 lit. lit. 0,20
  0401.30 - s udjelom masti vise od 6% po masi:    
  401.301 --- vrhnje upakovano do 1,0 lit lit. 0,60
  401.309 --- ostalo upakovano do 1,0 lit lit. 0,60
04.02        
  0.40.22 Mlijeko u prahu kg 0,60
  04.03 Mlacanica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt, kefir, i ostalo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili nekoncentrirani sa udjelom dodatnog secera ili drugih tvari za zasladjivanje, aromatizirani ili sa dodatnim vocem ili kakaom:    
  0403.10 - jogurt lit. 0,40
  0403.90 - ostalo lit. 0,40
04.05        
  405.001 Svjezi maslac pakovan do 250 gr kg 0,80
04.07        
  04.07.001 Kokosija jaja kom 0,04
  04.07.002 Kokosija jaja za priplod kom 0,08
  04.07.005 Kokosija jaja ostala kom 0,04
07.01        
  07.01.90 Krompir merkantilni kg 0,30
07.03        
  07.03.10 Crveni luk i alma kg 0,30
07.04   Kupus kg 0,20
08.06        
  08.06.10 Grozdje svjeze kg 0,30
08.08        
  08.08.10 Jabuke kg 0,20
  08.08.20 Kruske i dunje kg 0,20
08.09        
  08.09.40 Sljive kg 0,30
09.01   Kava, przena ili neprzena ili bez kofeina; kavina ljuske i opne; zamjene kave koje sadrze kavu u bilo kojem postotku    
  09.01.00 - Kava pakovana 0,10-2 kg kg 1,00
  09.02.21 - Kava przena s kofeinom kg 1,20
09.04   Papar roda Piper; duha, drobljena, ili mljevena paprika Caocicum ili roda Pimenta    
  09.04.1 - Papar:    
  09.04.11 -- nedrobljeni i nemljeven, upakovan u komercijalno pakovanje do 100 gr kg 5,00
  09.04.12 -- drobljen i mljeven, upakovan u komercijalno pakovanje do 100 gr kg 5,00
  09.04.20 Paprika roda Capsicim ili roda Pimenta suha, drobljena ili mljevena upakovana u komercijalno pakovanje do 500 gr kg 2,00
10.03        
  1.003.00 Jecam kg  
  1.003.001 Sjemenski kg  
  1.003.002 Pivarski kg 0,06
  1.003.003 Za stocnu hranu kg 0,06
  1.003.009 Ostali kg 0,06
10.06   Riza    
  10.06.30 - Riza polublasirana ili blansirana, polirana ili glazirana:    
  10.06.301 -- polubijela i bijela pakovana do 2.00 kg kg 0,20
  10.06.309 -- polirana i glazirana pakovana do 2,00 kg kg 0,20
11.01        
  11.01.001 Psenicno brasno kg 0,20
11.02        
  11.02.20 Kukuruzno brasno kg 0,20
11.03        
  11.03.1 Prekrupa i krupica:    
  11.03.11 -- psenicna kg 0,18
  11.03.13 --kukuruzna kg 0,17
11.06   Brasno i krupica od susenog mahunastog povrca koje se svrstava u tarifni br. 07.13., od sagao korjenja ili gomolja iz tarifnog broja 07.13, od sagao, korjena ili gomolja iz tarifnog br. 07.14, brasno, krupica ili prah od proizvoda iz glave 8    
11.07.   Slad, przeni, neprzeni    
  110.710 Slad, neprzeni kg 0,06
  11.06.301 --- Brasno kokosovog oraha pakovano u komercijalno pakovanje do 100 gr. kg 3,00
12.11   Bilje i dijelovi bilja (ukljucujuci sjemenje i plodove), svjeze ili suseno, rezano ili cijelo, drobljeno ili mljeveno, vrste koje se prvenstveno upotrebljavaju u parfimeriji, farmaciji (za sirovine pri otkupu kao ljekobilje)    
  12.11.901 --- Kamilica pakovana do 100 gr. kg 10,00
  12.11.904 --- Menta pakovano do 100 gr kg 10,00
  12.11.905 --- Lipov cvijet pakovan do 100 gr kg 10,00
  12.11.909 --- Ostalo (sipurak, vocni cajevi i sl.) pak dkg do 100 gr. kg 10,00
17.01   Secer od secerne trske i secerne repe kemijski cista saharoza u krutom stanju:    
  1701.1 sirovi secer bez dodatnih tvari za aromatizaciju ili za bojenje kg  
  17.01.11 Secer od secerne trske kg  
  17.01.12 Secer od secerne repe kg  
  1701.9 - Ostalo kg  
  17.01.91 -- Sa dodatnim tvarima za aromatizaciju ili za bojenje kg  
17.01   Secer pakiran od 1 do 25 kilograma kg 0,20
  17.01.991 Secer od secerne trske ili repe, rafinirani kg  
17.04   Proizvodi od secera (ukljucujuci bijelu cokoladu) bez kakaoa    
  17.04.909 --- Ostalo (rahat lokum, zele i sl.) kg 0,70
18.05   Kakao u prahu, bez dodatnog secera i drugih tvari za zasladjivanje (odnosi se samo za pakovanje do 1 kg) kg 1,00
18.06   Cokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrze kakao   0,50
  18.06.20 - Ostali proizvodi u blokovima mase vece od 2 kg kg 0,90
  18.06.3 - Ostalo, u plocama i sipkama:    
  18.06.31 -- Punjeni kg 1,80
  18.06.32 -- Nepunjeni kg 1,80
  18.06.90 - Ostalo (kakao kremovi) kg 1,80
19.02   Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena (mesom ili drugim tvarima) ili drugacije pripremljena kao sto su spageti, makaroni, rezanci, lazanji, njoki, ravioli, kaneloni, kuskus, pripremljeni ili nepripremljeni:    
  19.02.1 - Tjestenina nekuhana i nepunjena niti drugacije pripremljena:    
  19.02.11 -- S dodatkom jaja kg 0,50
  19.02.19 -- Ostala kg 0,50
19.05        
  19.05.20 - Medenjaci zacinjeni djumbirom i sl. kg 0,60
  19.05.30 - Slatki biskvit, vafli i oblate kg 1,50
  19.05.90 - Kukuruzni flips kg 1,60
20.01        
  20.01.10 - Krastavci i kornisoni    
  20.01.901 --- Paprika kg 0,20
  20.01.909 - Ostalo (mijesana salata i cvekla) kg 0,40
20.02        
  20.02.90 Rajcice pakovane do 1 kg kg 0,40
20.05        
  20.05.20 - Krompir (cips) kg 1,00
  20.05.90 - Ostalo povrce i mjesavine povrca (dzuvec) kg 0,20
20.07   Dzemovi, vocni zelei, marmelade, vocni pirei i vocne paste dobiveni ukuhavanjem s dodavanjem ili bez dodavanja secera ili drugih zasladzivaca    
  20.07.99 -- Ostalo:    
  20.07.991 --- Sljivov pekmez kg 0,40
  20.07.992 --- Dzemovi kg 0,40
  20.07.999 --- Ostalo (marmelade i vocni sirupi) kg 0,40
20.08        
  20.08.11 -- Kikiriki (odnosi se samo na pakovani przeni i neprzeni, vakumirani i nevakumirani), u pak. do 200 gr. kg 1,00
20.09        
  20.09.1 - Sok od narandje lit. 0,30
  20.09.2 - Sok od grape-fruit lit. 0,30
  20.09.3 - Sok od ostalih agruma lit. 0,30
  20.09.4 - Sok od ananasa kg 0,30
  20.09.7 - Sok od jabuka kg 0,30
  20.09.8 - Sok od ostalog voca i povrca lit. 0,30
  20.09.9 - Mjesavine sokova lit. 0,30
21.02        
  21.02.102 - Aktivni kvasci za mijesanje upakovani do 1 kg kg 1,50
  21.02.30 - Pripremljeni praskovi za peciva i za proizvodnju kruha u industrijskim pekarama kg 1,50
21.04        
  21.04.10 - Juhe i guste juhe i preparati za te proizvode kg 1,00
21.05        
  21.05.00 Sladoled sa dodatkom ili bez dodatka kakaoa kg 1,50
21.06        
  21.06.903 --- Preparati za kolace i pudinge (slag pjena, slag kremovi i dr.) kg 1,20
22.01        
  22.01.10 - Mineralna voda i gazirana voda lit. 0,20
22.02        
  22.02.10 - Voda, ukljucujuci mineralnu vodu i gaziranu vodu sa dodatkom secera ili drugih sredstava za zasladjivanje ili aromatizaciju lit. 0,20
22.03        
  22.03.00 Pivo dobiveno od slada lit. 0,40
22.04        
  22.04.211 --- Stolno vino lit. 0,70
  22.04.212 --- Kvalitetno vino lit. 0,90
  22.04.291 --- Ostalo vino lit. 0,60
22.08        
  22.08.20 - Alkoholna pica dobivena destilacijom vina, kljuka ili komovice od grozdja ili destilacijom drugog voca lit. 1,00
23.09        
  23.09.901 --- Kompletne krmne smjese i superkoncentrati za prehranu peradi, ribe i stoke kg 0,15
  23.09.902 --- Stocna hrana obogacena melasom, tropom, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i sl. kg 0,15

III

Sredstva ostvarena naplatom posebne pristojbe na uvezene poljoprivredne i prehrambene proizvode iz tocke II ove odluke prihod su proracuna Federacije Bosne i Hercegovine.
Sredstva iz stavka 1. ove tocke koriste se za unapredjivanje poljoprivredne proizvodnje Federacije Bosne i Hercegovine prema programu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

IV

Posebna pristojba na uvezene poljoprivredne i prehrambene proizvode iz tocke II ove odluke, obracunava se i naplacuje sukladno odredbama Carinskog zakona ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 2/95, 9/96 i 18/96).

V

Ova ce se odluka primjenjivati do 31. prosinca 1997.

VI

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 149/97
27. augusta /kolovoza 1997. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.