Na temelju clanka 1. stavak 2. Zakona o posebnoj pristojbi na uvezenu robu ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 2/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O ODREDJIVANJU PROIZVODA ZA KOJE SE PRI NJIHOVOM UVOZU U 1998. GODINI PLACA POSEBNA PRISTOJBA I O VISINI TE PRISTOJBE

I

Ovom odlukom, radi ostvarivanja uskladjenih odnosa u platnoj bilanci s inozemstvom i zastiti domace proizvodnje, odredjuju se proizvodi za koje se pri njihovom uvozu u 1998. godini placa posebna pristojba i o visini te pristojbe.

II

Utvrdjuje se visina posebne pristojbe na uvezene proizvode, i to:

III

Sredstva ostvarena naplatom posebne pristojbe na uvezene proizvode iz tocke II ove odluke prihod su Proracuna Federacije Bosne i Hercegovine.
Sredstva iz stavka 1. ove tocke koriste se za unapredjivanje domace proizvodnje prema Programu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

IV

Posebna pristojba na uvezene proizvode iz tocke II ove odluke obracunava se i naplacuje sukladno odredbama Carinskog zakona ("Sluzbene novine Federcije BiH", br 2/95, 9/96, 18/96 i 25/97).

V

Ovlascuje se Federalno ministarstvo trgovine da moze, prema ukazanoj potrebi, donijeti potrebne upute i smjernice radi pravilnog sprovodjenja ove odluke.

VI

Ova odluka stupa na snagu danom objave u "Sluzbenim novinama Federacije BiH", a primjenjivat ce se od 1. sijecnja do 31. prosinca 1998. godine.
V broj 244/97
23. prosinca/decembra 1997. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.