Na temelju clanka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/96), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

ODLUKU O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O OSOBNIM PRIMANJIMA KOJA NEMAJU KARAKTER PLACE I NAKNADI TROSKOVA SMJESTAJA ZA DUZNOSNIKE, RUKOVODECE DJELATNIKE I DJELATNIKE U VLADI FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE, FEDERALNIM MINISTARSTVIMA I DRUGIM TIJELIMA FEDERALNE UPRAVE

I

U tocki II Odluke o osbnim primanjima koja nemaju karakter place i naknadi troskova smjestaja za duznosnike, rukovodece djelatnike i djelatnike u Vladi Federacije BiH, federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 10/97) dodaju se novi st. 2, 3. i 4. koji glase: "Izuzetno od stavka 1. ove tocke, djelatnik ima pravo na naknadu troskova do visine cijene mjesecne karte ukoliko u mjestu rada nema javnog prijevoza.
Djelatniku koji stanuje van mjesta rada, a za prijevoz na posao koristi vlastiti osobni automobil, pripada naknada troskova u iznosu od 30% cijene jedne litre benzina po 1 km.
Odobrenje za isplatu naknade za koristenje osobnog automobila iz stavka 3. ove tocke daje nadlezni ministar, odnosno nadlezni rukovodni djelatnik drugog tijela federalne uprave."

II

U tocki III stavak 1. kratica "BHD" zamjenjuje se kraticom "KM".

III

U tocki VI stavak 2, ispred rijeci "bolesti" stavlja se rijec "teske".
Iza stavka 2. dodaje se novi stavak 3. koji glasi: "Teskom bolescu, u smislu stavka 2. ove tocke, smatra se: akutna tuberkuloza, maligna oboljenja, endemska nefropatija, stanje poslije hirurskog zahvata srca, sva degenervativna oboljenja centralnog nervnog sistema, infarkt (srcani i mozdani), oboljenje misicnog sistema i paraliza. Bolest djelatnika dokazuje se na osnovu dijagnoze date od strane ovlastenog lica odnosno ustanove."
U dosadasnjem stavku 3., koji postaje stavak 4., iza rijeci "roditelja" stavlja se tocka, a preostali dio teksta brise se.

IV

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 181/97
18. rujna/septembra 1997. godine
Mostar

Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.