Na osnovu clanka 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", br. 1/94 i 8/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

ODLUKU O IZDVAJANJU SREDSTAVA IZ PRORACUNA-BUDZETA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 1997. GODINU ZA UPLATU DIJELA NEUPLACENIH DOPRINOSA ZA MIROVINSKO I INVALIDSKO OSIGURANJE VOJSKE FEDERACIJE BiH ZA 1991. DO 1997. GODINE

I

Za uplatu neuplacenih doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje Vojske Federacije Bosne i Hercegovine iz Proracuna-Budzeta Federacije Bosne i Hercegovine za 1997. godinu, odobravaju se sredstva Federalnom ministarstvu obrane u iznosu od 33.000.000.- DEM.
Sredstva ce se rasporediti prema kriteriju omjera profesionalnog sastava Vojske Federacije Bosne i Hercegovine.

II

Sredstva iz tocke I ove odluke osigurat ce se sa pozicije-Tekuca rezerva Proracuna-Budzeta Federacije Bosne i Hercegovine za 1997. godinu.

III

Ministarstvo obrane ce sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja Sarajevo i Zavodom za mirovinsko osiguranje Mostar regulirati broj i sastav vojnih lica za koje se odnose neuplaceni doprinosi za 1996. i 1997. godinu.

IV

Za realizaciju ove odluke zaduzuje se Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo obrane i Federalno ministarstvo socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica.

V

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 221/97
4. novembra/studenog 1997. godine
Sarajevo

Premijer
Edhem Bicakcic, s. r.