Na osnovu clana 7. stav 1. Zakona o kontroli cijena ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 2/95) i tacke III Odluke o mjerama neposredne kontrole cijena odredjenih proizvoda i usluga od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 8/96), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

RJESENJE O DAVANJU SAGLASNOSTI NA CIJENE UGLJA ZA TERMOELEKTRANE

1.

Daje se saglasnost rudnicima uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine, da cijene uglja za termoelektrane iznose prosjecno 3,612 DEM/GJ, izrazeno u dinarima, a diferencirano po rudnicima uglja u zavisnosti od kaloricne vrijednosti uglja.

2.

Rudnici uglja duzni su da prosjecnu cijenu uglja za termoelektrane izrazenu u DEM iz tacke 1. ovog rjesenja preracunaju u dinare po srednjem kursu kojeg utvrdjuje Narodna banka Bosne i Hercegovine koji vazi za posljednji dan mjeseca za koji se vrsi naplata.

3.

Cijene uglja za termoelektrane utvrdjene u tacki 1. ovog rjesenja primjenjivat ce se od 01. maja/svibnja 1996. godine.

4.

Rudnici uglja duzni su dostaviti Federalnom ministarstvu trgovine cjenovnik, po pojedinim vrstama uglja, usaglasen sa odredbama iz tacke 1. ovog rjeseja, u roku od tri dana prije pocetka primjene tih cijena za termoelektrane.

5.

Ovo rjesenje objavit ce se u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V. F. broj 93/96
18. aprila/travnja 1996. godine
Sarajevo

Premijer
dr Izudin Kapetanovic, v. r.