Na osnovu clana 7. stav 2. i clana 8. Zakona o kontroli cijena ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 2/95) i tacke 1. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o mjerama neposredne kontrole cijena odredjenih proizvoda i usluga od interesa za Federaciju Bosnu i Hercegovinu ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 8/96), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

RJESENJE O DAVANJU SAGLASNOSTI NA CIJENU UKLJUCENJA TELEFONSKOG I TELEKS PRIKLJUCKA

1.

Cijena za ukljucenje telefonskog i teleks prikljucka pri zasnivanju pretplatnickog odnosa utvrdjuje se u iznosu od:
- strana i domaca pravna lica 1.300 DEM
- fizicka (strana i domaca) lica 350 DEM

2.

Fizicka lica koja su posjedovala telefonski prikljucak na podrucju druge mjesne mreze na teritoriji Javnog preduzeca PTT saobracaja Bosne i Hercegovine, Sarajevo placaju iznos od 100 DEM.

3.

Telefonskim pretplatnicima ciji su telefoni prestali da rade zbog unistenja i onesposobljavanja mjesnih telekomunikacionih kapaciteta uspostavlja se novi telefonski prikljucak na ovim lokalitetima uz placanje iznosa od:
- pravna lica 300 DEM
- fizicka lica 80 DEM Odredba iz prethodnog stava odnosi se i na pretplatnike decentralizovane mreze ukoliko traze seobu telefonskog prikljuc ka na ove lokalitete, osim pretplatnika koji vec posjeduju telefon na ovim lokalitetima.

4.

U cilju telefonskog i teleks prikljucka iz tacke 1. ukljuceni su troskovi izgradnje komunikacionih sistema, sistema prenosa i mjesnih kablovskih mreza. U cijenu ukljucenja telefonskog i teleks prikljucka nisu obuhvaceni troskovi izrade razvodne pretplatnicke mreze, kucnih instalacija i obaveznih faza rada.

5.

Uplate izvrsene po Odluci Upravnog odbora JP PTT BiH broj: 05-2970/95 od 11.12.1995. godine do donosenja ovog rjesenja smatrat ce se da su izvrsene u smislu ovog rjesenja.

6.

Ovo rjesenje stupa na snagu odmah, a objavit ce se u "Sluzbenim novinama Federacije BiH".
V broj 179/96
18. jula 1996. godine
Sarajevo

Premijer
dr Izudin Kapetanovic, v. r.