Aktuelno

Bukvarević na Brčanskoj Malti
15 May 2020Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je u Tuzli obilježavanju godišnjice bitke na Brčanskoj Malti, gdje je, s ministrom za boračka pitanja u Vladi Tuzlanskog kantona Amirom Kulaglićem i predstavnicima boraca, položio cvijeće i odao počast braniocima. Također su položili cvijeće i odali počast na Slanjoj Banji.
 
Pripadnici tadašnje JNA, vojnici i rezervisti koji su vojnim konvojem napuštali Tuzlu, sukobili su se 15. maja 1992. godine s policajcima čiji je zadatak bio da isprate izlazak kolone iz grada. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova BiH - Stanice javne bezbjednosti Tuzla su, vršeći svoju Ustavom SRBiH i Zakonom propisanu obavezu, postupajući u nužnoj odbrani, odbili napad i odbranili građane i Tuzlu i time doprinijeli odbrani Bosne i Hercegovine.
 
Ministar Bukvarević je podsjetio da su branioci Armije RBiH branili sve građane, cijelu teritoriju BiH i hiljadugodišnju tradiciju zajedničkog života, te sve druge ljudske vrijednosti.
 
Tuzla je za odbranu Bosne i Hercegovine dala oko 1.000 šehida, 25.000 branilaca ali i jednog od devet heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata, Mehdina Hodžića - Crnog labuda, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Srijeda,
15. juli 2020.
VIŠE