Aktuelno

Praznična poruka premijera Novalića
30 Apr 2020
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić građanima je, uime Vlade FBiH i svoje lično,  povodom 1. maja/svibnja, Međunarodnog praznika rada, uputio poruku, u kojoj se kaže:
 
"Poštovani građani,
 
nikad mi nije bilo teže da vam čestitam Praznik rada kao sada, kada se nalazimo u situaciji da je veliki broj naših građana ostao bez posla. Ovo nije vrijeme za slavlje, ali jeste vrijeme za podsjećanje na radnička prava.
 
Federacija BiH, naša država Bosna i Hercegovina, kao i cijeli svijet, suočava se s problemom ekonomske krize izazvane pandemijom virusa COVID-19. Mnogo bogatije i uređenije države imaju ogromne ekonomske štete. Udar ne može zaobići ni nas.
 
Od početka pandemije do danas, borimo se svaki dan da pomognemo našim građanima da sačuvaju zdravlje, ali i posao. Nažalost, okolnosti su takve da ne možemo sve sačuvati, ali ćemo sačuvati sve što mognemo. Sigurno ćemo sačuvati najveći dio. 
 
U ovim teškim trenucima, posebno se zahvaljujem svima onima koji u toku ove pandemije rade da bi sačuvali javno zdravlje i sigurnost. 
 
Hvala našim zdravstvenim radnicima, policiji, rudarima, prosvjetnim radnicima, svim onim radnicima koji rade u smjenama da građanima obezbijede struju, vodu, grijanje. Hvala radnicima u pekarama i trgovinama hrane i mnogim drugim djelatnicima koji osiguravaju dotok osnovnih potrepština.
 
Dragi građani, čuvajte sebe, čuvajte svoje najbliže, pandemija koronavirusa još nije prošla i još nismo sigurni. Ne okupljajte se u većim grupama, poštujte naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i struke, ne ugrožavajte ni svoje ni tuđe zdravlje.
 
Želim vam sretan Međunarodni praznik rada Prvi maj, da idući dočekamo u boljim okolnostima", kaže se u prazničnoj poruci premijera Novalića.
 
Utorak,
29. septembar 2020.
VIŠE