Aktuelno

FMROI: Dostavljena pomoć za 300 povratničkih porodica u Drvaru, Glamoču i Grahovu
24 Apr 2020
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica dostavilo je povratničkim porodicama u općinama Drvar, Glamoč i Grahovo pakete hrane i higijenskih potrepština. Predstavnici Ministarstva su ovu pomoć, u prisustvu načelnice općine Drvar Dušice Runić, uručili lokalnim predstavnicima povratnika.
 
-Obuhvatili smo porodice kojima je ovakva vrsta pomoći veoma bitna. U Drvaru, Glamoču i Grahovu je veliki broj povratnika. To su porodice starije životne dobi, a i dosta ih je sa malom djecom, pa će im ova pomoć dobro doći, s obzirom da je ovim kategorijama kretanje ograničeno. Pomoć predstavlja solidarnost koja nam je potrebna više nego ikad.  Želim da istaknem odličnu saradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Jedino su Ministarstvo u Vladi FBiH s kojima imamo saradnju. Nadamo se i budućoj podršci - rekla je načelnica Runić
 


Nakon proglašenja pandemije Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je započelo distribuciju pomoći ranjivim kategorijama povratnika.
 
-Nakon proglašenja stanja nesreće odlučili smo porodicama u stanju potrebe dostaviti osnovne životne namirnice.  S današnjom isporukom pomoći obuhvaćeno je ukupno oko 2.000 povratničkih porodica u svim regijama u kojima je ostvaren značajan povratak. Podržali smo 300 porodica u Drvaru, Glamoču i Grahovu, nastojeći da pomoć dođe do najugroženijih i višečlanih porodica s djecom - kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, saopćeno je iz ovog ministarstva.
 
 
Četvrtak,
28. januar 2021.
VIŠE