Aktuelno

Povratnicima u Semberiji dostavljena pomoć
15 Apr 2020Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je u posjeti Janji, Bijeljini i Ugljeviku gdje je dostavljena pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Ministar Ramić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetili su porodicu Adnana Muminovića iz Janjara koja se uspješno bavi uzgojem tovnih teladi, junadi i muznih krava.

Nakon posjeta prijedorskoj, banjalučkoj i posavskoj regiji dostavljena je pomoć i povratnicima u Semberiji.
 
Tokom posjete ministar Ramić se sastao i s predstavnicima povratnika i Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini gdje je razgovarano i o drugim vidovima podrške.
 
 - Pandemija izazvana koronavirusom (COVID-19) nas sve dodatno obavezuje da u ovom momentu budemo uz one koji su u stanju potrebe. Semberija je poznata po velikim poljoprivrednim dobrima, raduje me da vidim zasijana imanja, što će olakšati život i u drugim krajevima naše domovine. Pomoći ćemo proljetnu i jesenju sjetvu kako bi povratnici u ovom kraju mogli živjeti od svoga rada. Vidjeli smo uspješne farmere koji uzgajaju stoku, naša podrška im je potrebna da bi što manje osjetili krizu prouzrokovanu ovim virusom - zaključio je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
 
Utorak,
29. septembar 2020.
VIŠE