Aktuelno

Bukvarević čestitao Dan Armije RBiH
14 Apr 2020
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević uputio je čestitku u povodu 15. aprila, Dana Armije RBiH i godišnjice formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog puka) Oružanih snaga BiH.
 
- Poštovane porodice šehida i poginulih branilaca, ratni vojni invalidi, dobitnici najvećih priznanja i odlikovanja, generali, komandanti, demobilizirani branioci, želim da vam lično i u ime Federalnog ministarstva uputim čestitke u povodu obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. Istovremeno, čestitam i godišnjicu formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH - naveo je ministar.
 
Istaknuo je da je Armija RBiH bila antifašistička, odbrambena, oslobodilačka i najčasnija armija u historiji ratovanja.
 
- Bila je jedina legalna i legitimna sila čiji pripadnici su pred daleko moćnijim neprijateljima odbranili svoja ognjišta i narode koji ovdje žive hiljadama godina unazad, i to nikada niko nije i neće promijeniti. Činjenice govore da su pripadnici Armije RBiH goloruki i često bez ikakvog naoružanja, hrabrim srcima i uz Božiju pomoć izvojevali neke od najvećih pobjeda na ratištima širom naše domovine, predvođeni vrhovnim komandantom rahmetli Alijom Izetbegovićem - poručio je Bukvarević.
 
Istaknuo je da je Vlada FBiH i u ovim teškim danima, kada smo suočeni sa pandemijom korona virusa. pokazala da je ova kategorija sugrađana prioritet u svakom smislu i "učinit ćemo sve napore da tako bude i u narednom periodu". 
 
- Ove godine Dan Armije RBiH obilježavamo u specifičnim okolnostima, bez masovnih skupova, govora, ali ćemo, bez obzira na sve, ipak dostojanstveno obilježiti 15. april i sjetiti se svih šehida, poginulih, umrlih i nestalih saboraca, vrhovnog komandanta Alije Izetbegovića. Zato vas pozivam na jedinstvo, na solidarnost, da se prisjetimo najtežih trenutaka i na odnose kakve smo tada imali jedni prema drugima - poručio je ministar Bukvarević, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
02. juli 2020.
VIŠE