Aktuelno

Ministar Bukvarević se priključio online podršci za sve žrtve genocida u nekadašnjoj zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija
10 Apr 2020


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević priključio se organiziranoj online podršci majkama i ženama Srebrenice koju, za sve žrtve genocida u nekadašnjoj zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija,  organiziraju volonteri iz Tuzle.

Prvi put poslije 24 godine, majke i žene Srebrenice neće izaći na svoju tradicionalnu mirnu protestnu šetnju u Tuzli. Tim povodom tuzlanski volonteri su došli na ideju da organiziraju digitalne proteste, odnosno online vid podrške za sve žrtve genocida, te da na taj način ovaj 11. u mjesecu bude obilježen dostojanstveno i da se čuje glas majki, supruga, djece i drugih koji tragaju za posmrtnim ostacima više od 20 godina.

Ministar Bukvarević je iskazao punu podršku majkama i ženama Srebrenice za sve aktivnosti u proteklim godinama, ali i zahvalnost za istrajavanje u borbi za istinu. Podsjetio je da su one primjer hrabrosti, dostojanstva i časti svima.

- Majke i žene Srebrenice svakog 11. u mjesecu izlazile su na mirnu i dostojanstvenu protestnu šetnju u Tuzli. Pandemija virusa korona je učinila da su ovaj mjesec onemogućene i izuzetno mi je drago da su naši mladi iznašli način da ipak bude organiziran protest. Na tome im se zahvaljujem. Ja sam iskazao svoju podršku i na ovaj način, jer je to najmanje što možemo učiniti, ali sam svakako uvijek na raspolaganju i institucionalno, kroz Federalno ministarstvo na čijem sam čelu, ali i kao čovjek. Ovaj vid podrške je pokazatelj da nikada nećemo odustati dok ne budu pronađene sve nestale žrtve u našoj domovini - kazao je Bukvarević.

Bukvarević je pozvao i sve ministre, predstavnike svih nivoa vlasti, javne ličnosti i sugrađane da se priključe online podršci majkama i ženama Srebrenice, ali i podršci svim porodicama koje traže svoje najmilije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
 
Utorak,
29. septembar 2020.
VIŠE